Økologisk mat ikke sunnere

Millioner i statlig støtte til tross, økologisk mat er verken sunnere eller tryggere enn annen mat. Det slår Statens næringsmiddeltilsyn fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til en forbruker som har spurt om informasjon, skriver tilsynet: «Fordi begrepet økologisk mat (...) har en positiv ladning, kan forbrukere i mangel på tilstrekkelig informasjon lett komme til å tro at slike matvarer har høyere ernærings- og helsemessig kvalitet enn det faglig er grunnlag for.».

Videre slås det fast at: «Økologiske landbruksprodukter er verken sunnere eller tryggere enn øvrige matvarer».

Siden 1996 har myndighetene støttet det økologiske landbruket her i landet med 287 millioner kroner, melder Dagsavisen. Likevel er den økologiske gevinsten marginal med denne formen for landbruk, skriver Næringsmiddeltilsynet i brevet. 1,5-2 prosent av jordbruksarealet i Norge drives økologisk.