<strong>Tom Bolstad:</strong> Etterlyser mer økonomisk kompetanse i småkommunene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Tom Bolstad: Etterlyser mer økonomisk kompetanse i småkommunene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Økonomer vil ikke jobbe i småkommuner

To av tre kommuner sliter med å rekruttere økonomer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Økonomene skyr kommunene. Finansavisen kan i dag fortelle at to av tre rådmenn synes det er krevende å tiltrekke seg høy økonomikompetanse.

- Det er bekymringsverdig for samfunnet. Det er jo det offentlige, og ikke minst kommunene, som forvalter fellesskapets midler. Den forvaltningen må skje på en trygg måte. Det er vanskelig uten økonomisk kompetanse, sier Tom Bolstad, adm. direktør for økonomienes interesseorganisasjon Econa.

Småkommunene sliter mest Mer enn hver tredje rådmann mangler tilgang på høyere økonomikompetanse i administrasjonen i Kommune-Norge, ifølge en Econa-undersøkelse. Problemene blir spesielt store for kommuner med under 4.000 innbyggere, men også mange mellom 9.000 og 12.000 sliter.

Bolstad frykter at kommunene taper i konkurranse med et næringsliv som rekrutterer godt med kompetente økonomer.

Ikke attraktivt NHH-student Ole Emil Lindberget sier til Finansavisen at faglig miljø og nettverksbygging er de viktigste faktorene i den første jobben. Kommune-Norge er uaktuelt.

- Nå er det ikke attraktivt. Å knytte nettverk i et større miljø ser jeg som veldig viktig når man nettopp er kommet ut i jobb, sier Lindberget, som går det første året av masterstudiet på NHH.

Må bli flinkere Tom Bolstad sier til Finansavisen at kommunene må bli flinkere til å markedsføre seg selv.

Han trekker frem en rekke positive faktorer: Nærhet til natur, barnehagedekning, lavere boligpriser, ingen rushtid, ingen bompenger, trygge oppvekstmiljøer, stabile arbeidstider og gode pensjonsordninger.

Flere nyheter Opera knuser konkurrentene på sosiale medier
Bill Gates anbefaler deg å lese disse 6 bøkene i sommer
Ny matskandale slår tilbake på myndighetene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer