Økonomi-guruen Thomas Piketty ut mot Ernas budsjett

Den franske professoren mener statsbudsjettet viser sosialdemokratiske verdier i oppløsning.

I OPPLØSNING: - Dette statsbudsjettet, og i særdeleshet opprettholdelsen av kuttet i arveavgiften, viser at norske sosialdemokratiske verdier er i oppløsning, sier den franske stjerneprofessoren Thomas Piketty om Erna Solbergs statsbudsjett. Her er han under et seminar i Visby på Gotland i sommer. Foto: REUTERS/Janerik Henriksson/TT News Agency
I OPPLØSNING: - Dette statsbudsjettet, og i særdeleshet opprettholdelsen av kuttet i arveavgiften, viser at norske sosialdemokratiske verdier er i oppløsning, sier den franske stjerneprofessoren Thomas Piketty om Erna Solbergs statsbudsjett. Her er han under et seminar i Visby på Gotland i sommer. Foto: REUTERS/Janerik Henriksson/TT News Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette statsbudsjettet, og i særdeleshet opprettholdelsen av kuttet i arveavgiften, viser at norske sosialdemokratiske verdier er i oppløsning, sier den franske stjerneprofessoren Thomas Piketty ifølge en pressemelding sendt ut av Cappelen Damm, Pikettys norske forlag.

Synspunktet utdypes ikke i pressemeldingen, og Dagbladet har ikke fått kontakt med professoren.

I desember utkommer den franske professorens bok «Kapitalen i det 21. århundret» på norsk, og han er selv ventet til Oslo den 12. desember.

Bekymret for utviklingen Thomas Piketty har forsket på utviklingen i ulikheter i inntekt og formue i en rekke land, og har gjort seg internasjonalt bemerket med bestselgeren «Le Capital au XXIe siècle» som kom ut i fjor. Han er ansatt ved École des hautes études en sciences sociales og er professor ved École d'économie de Paris.

Pikettys forskning viser at de rikeste har hatt den raskeste inntektsveksten i de siste tiårene. Han er bekymret for utviklingen av større økonomiske ulikheter og for at en liten klasse av kapitaleiere vil legge beslag på en stadig større del av verdiskapingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer