- Økonomien er i ferd med stabilisere seg

Også i Norge går det bedre. Gladmelding fra G8-landene.

OPPTUR: Også i Norge går det bedre. —En viktig ting med uttalelsene fra G8 er at flere folk tror på bedre tider, og at de dermed tør å bruke penger igjen, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities. Her signerer italias Giulio Tremonti (t.h.) og russlands Alexei Kudrin (t.v.) en avtale under G8-møtet i Lecce, Italia. Foto: Scanpix/AP Photo/Ivan Tortorella
OPPTUR: Også i Norge går det bedre. —En viktig ting med uttalelsene fra G8 er at flere folk tror på bedre tider, og at de dermed tør å bruke penger igjen, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities. Her signerer italias Giulio Tremonti (t.h.) og russlands Alexei Kudrin (t.v.) en avtale under G8-møtet i Lecce, Italia. Foto: Scanpix/AP Photo/Ivan TortorellaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): G8-landene holdt møte i Italia i går, og finansministrene for verdens åtte største økonomier kunne fortelle om en oppløftende framtid for verdens største økonomier: De er i ferd med å bli stabile etter de siste åras finanskrise. Det melder BBC.

USAs finansminister, Tim Geithner, advarte likevel mot å tone ned statlige krisepakker, og sa at vi fortsatt har store utfordringer foran oss.

Det samlede budskapet fra G8-landenes finansministrer vitner likevel om lysere tider for verdens økonomier.

De kunne melde om stigende børsmarked, mer stabile renter, og ikke minst om en forbrukersikkerhet som er på opptur.

«Vi har brukt sterke virkemidler for å stabilisere finanssektoren og for å stimulere til økonomisk vekst igjen, og det er tegn til stabilisering», heter det i uttalelsen fra G8-landene.

Også i Norge har økonomene sett tegn på en friskere økonomi de siste månedene.

—Vi må huske at den nedturen Norge så, mest av alt skyldes innenlandske forhold. Husholdningene hadde brukt for mye penger, og begynte å bruke for lite, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities.

Han forteller at han har sett på tall og vurderinger fra bedrifter at det er tegn på bedring i norsk økonomi.

—Det er selvsagt viktig hva som skjer i utlandet. Vi har forventet at ministrene skulle si det som de nå har sagt, men en viktig ting med uttalelsene fra G8 er at flere folk tror på bedre tider, og at de dermed tør å bruke penger igjen, sier Andreassen.