- Økonomien er i ferd med stabilisere seg

Også i Norge går det bedre. Gladmelding fra G8-landene.

OPPTUR: Også i Norge går det bedre. —En viktig ting med uttalelsene fra G8 er at flere folk tror på bedre tider, og at de dermed tør å bruke penger igjen, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities. Her signerer italias Giulio Tremonti (t.h.) og russlands Alexei Kudrin (t.v.) en avtale under G8-møtet i Lecce, Italia. Foto: Scanpix/AP Photo/Ivan Tortorella
OPPTUR: Også i Norge går det bedre. —En viktig ting med uttalelsene fra G8 er at flere folk tror på bedre tider, og at de dermed tør å bruke penger igjen, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities. Her signerer italias Giulio Tremonti (t.h.) og russlands Alexei Kudrin (t.v.) en avtale under G8-møtet i Lecce, Italia. Foto: Scanpix/AP Photo/Ivan Tortorella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): G8-landene holdt møte i Italia i går, og finansministrene for verdens åtte største økonomier kunne fortelle om en oppløftende framtid for verdens største økonomier: De er i ferd med å bli stabile etter de siste åras finanskrise. Det melder BBC.

USAs finansminister, Tim Geithner, advarte likevel mot å tone ned statlige krisepakker, og sa at vi fortsatt har store utfordringer foran oss.

Det samlede budskapet fra G8-landenes finansministrer vitner likevel om lysere tider for verdens økonomier.

De kunne melde om stigende børsmarked, mer stabile renter, og ikke minst om en forbrukersikkerhet som er på opptur.

«Vi har brukt sterke virkemidler for å stabilisere finanssektoren og for å stimulere til økonomisk vekst igjen, og det er tegn til stabilisering», heter det i uttalelsen fra G8-landene.

Også i Norge har økonomene sett tegn på en friskere økonomi de siste månedene.

—Vi må huske at den nedturen Norge så, mest av alt skyldes innenlandske forhold. Husholdningene hadde brukt for mye penger, og begynte å bruke for lite, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer