Økonomien skranter, millioner lider og avisene går tomme for papir: - Bare turismen holder Hellas gående

Skjebnehelg i vente for Hellas.

HOLDER DET GÅENDE: Det meldes om sterk vekst i Hellas-turisme i år, på tross av den pågående krisa i landet. Den økonomiske krisa er svært merkbar, og turismen er næringen som holder det gående i landet. Her fra den populære ferieøya Kreta.
Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
HOLDER DET GÅENDE: Det meldes om sterk vekst i Hellas-turisme i år, på tross av den pågående krisa i landet. Den økonomiske krisa er svært merkbar, og turismen er næringen som holder det gående i landet. Her fra den populære ferieøya Kreta. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hellas og troikaen bestående av EU, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF), har frist fram til søndag for å finne en løsning på krisen i Hellas.

Samtidig skranter den greske økonomien. Minibankene har garantert at de har kontanter fram til søndag, men bankene holder enn så lenge stengt. Store deler næringslivet og økonomien stagnerer, skriver den greske avisa Ekathimerini.

Det eneste som holder den greske økonomien oppe, er turisme, skriver avisa. Hellas gjennomgår en deflasjon, og prisene i landet synker. Turistnæringen blomstrer imidertid. Den greske nasjonalbanken rapporterer om en 45,6 prosent årlig vekst i turistankomster det første kvartalet av 2015.

I nesten to uker har bankene vært stengt. Det skaper store problemer for selve infrastrukturen i økonomien. Flere greske aviser er i ferd med å gå tomme for papir, skriver Reuters. De får nemlig ikke overført betalinger til leverandører.

- Det er et definitivt problem med papirtilgangen, sier daglig leder i avisa Empros, Manolis Manolas til nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer