Økonomikrisen har gjort oss mer forsiktige

Unge sparer på mat og reiser.

REISER MINDRE: Unge mennesker bruker mindre penger på blant annet reiser, viser en undersøkelse. Her slapper en tysker av på Mallorca. Foto: AFP PHOTO/ Jaime REINA
REISER MINDRE: Unge mennesker bruker mindre penger på blant annet reiser, viser en undersøkelse. Her slapper en tysker av på Mallorca. Foto: AFP PHOTO/ Jaime REINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten hver andre nordmann er blitt mer forsiktige med å bruke penger som følge av økonomikrisen, går det fram av en undersøkelse.

Det er unge i etableringsfasen og folk i byene som i størst grad har tatt krisen inn over seg.

Undersøkelsen er foretatt av TNS Gallup på vegne av forsikringsselskapet If, sier 51 prosent av unge mellom 25-34 år at de har endret atferd.

Kutter aktiviteter

1.000 personer er spurt i undersøkelsen, og det går fram at fritidsaktiviteter er det området der flest sier de har kuttet. 13 prosent av de spurte sier de sparer på fritidsaktiviteter mens 11 prosent svarer at de kjøper billigere mat.

10 prosent går ikke like mye på restaurant som tidligere.

- Finanskrisen har gjort at nordmenn er mer hjemme nå enn tidligere. Det spares også i hjemmet ved å kjøpe billigere mat. Spareånden finnes i alle lag av befolkningen - uansett inntekt og utdannelse, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Utsetter innkjøp

Blant de spurte i Norge er det 9 prosent som har utsatt store innkjøp, for eksempel hvitevarer, og 8 prosent sier at de reiser mindre enn tidligere. 4 prosent lar bilen stå hjemme oftere enn før mens 3 prosent sier de reiser mer kollektivt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer