Økonomisk terrorisme

Zimbabwes informasjonsminister Jonathan Moyo mener EUs sanksjoner overfor landets maktelite er det samme som økonomisk terrorisme. Sør-Afrika beklager EUs avgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moyo mener EU bruker demokrati som påskudd for å beskytte den hvite minoritetens interesser i den tidligere britiske kolonien.

- Det er tydelig at det er snakk om økonomisk terrorisme med det som mål å kaste en lovlig valgt regjering som har bestemt seg for å forsvare sin nasjonale uavhengighet, sa Moyo.

Sør-Afrika beklager beslutningen om å innføre sanksjoner og trekke tilbake valgobservatører fra nabolandet

- Vi mener sanksjoner ikke er det beste tiltaket. Det vil ikke oppnå sin hensikt, heter det i kunngjøringen fra landets regjering.

- Dersom det er frykt for at valget ikke vil være fritt og rettferdig må man sende så mange observatører som mulig, sier en talsmann for sørafrikanske myndigheter. Sør-Afrika vil sende enda en gruppe observatører og til sammen 50 sørafrikanere vil overvåke president valget 9. og 10. mars.

EUs utenriksministere ble tirsdag enige om å innføre målrettede sanksjoner mot president Robert Mugabe og hans nærmeste medarbeidere, inkludert Moyo. Blant tiltakene er sperring av maktelitens konti og reiseforbud i EU-land.

NTB

OPPBRAKT: Johnathan Moyo mener EU bruker demokrati som påskudd for å beskytte den hvite minoritetens interesser i den tidligere britiske kolonien. Han er selv ilagt innreiseforbud til EU.