Oksana (18) døde på sykehuset etter gruppevoldtekten

Ble gruppevoldtatt, dumpet i en grøft og satt fyr på - i dag stoppet hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet om 18 år gamle Oksana Makar fra Ukraina som skal ha blitt gjengvoldtatt, dumpet i en grøft og blitt satt fyr på.

To av de mistenkte er Maksim Prisyjnikov (23) sønn av en regional administrator og Artyon Pogosyan (21) sønn av en regional tiltaleansvarlig, skriver Hurriyet Daily News.

Måtte amputere 18-åringen overlevde overgrepet, som skjedde 9. mars, men hun hadde mistet huden på 55 prosent av kroppen. Legene måtte amputere en arm og begge føttene hennes i kampen for å berge livet hennes.

I dag, nesten tre uker etter overfallet, stanset Oksanas hjerte på grunn av indre blødninger, ifølge sykehuset, skriver NTB.

- Vi prøvde å gjenopplive henne tre ganger, sier Emil Fistan, overlege ved avdeling for brannofre til NTB.

Dumpet på byggeplass 9. mars ble hun bortført av to menn til en leilighet der ytterligere én mann ventet.

Hun ble så gjengvoldtatt, forsøkt kvalt, for så å bli pakket inn i et teppe, dumpet på en byggeplass og satt fyr på.

En tilfeldig forbipasserende hørte klynking fra byggeplassen dagen etterpå.

- Mat dem til hundene Oksana ble intervjuet på sykesengen. På spørsmål om hva som burde skje med overfallsmennene svarte Oksana følgende:

- Skyt dem, kastrer dem og mat dem til hundene. Eller at de selv blir voldtatt i fengselet. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg vil ikke si mer, sier 18-åringen liggende i sykesenga, ifølge ABC News.

Store demonstrasjoner Voldssaken sjokkerte Ukraina, og hundrevis av mennesker deltok tidligere i mars i demonstrasjonstog etter at politiet satte fri de tre mistenkte gjerningsmennene. Foreldrene til de unge mennene har kontakter høyt oppe i ukrainsk politikk, og mange ukrainere mener saken er et godt eksempel på korrupsjon i maktorganene.

Etter at president Viktor Janukovitsj sendte en etterforskningsgruppe til byen Mykolajiv sør i landet, ble to av de mistenkte pågrepet på nytt. Alle de tre unge mennene har nå blitt siktet for voldtekt, og én av dem også for drapsforsøk.

OMFATTENDE SKADER: Oksana hadde mistet huden på 55 prosent av kroppen. Hun måtte amputere en arm og begge føttene. Foto: YouTube
OMFATTENDE SKADER: Oksana hadde mistet huden på 55 prosent av kroppen. Hun måtte amputere en arm og begge føttene. Foto: YouTube Vis mer