Oksana (18) fra sykesenga: «Håper de blir skutt, kastrert og matet til hundene»

Den ukrainske jenta ble gjengvoldtatt, forsøkt kvalt og satt fyr på. Nå snakker hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oksana Makar (18) fra Ukraina overlevde mirakuløst et brutalt overfall som opprører en hel nasjon. 9. mars ble hun bortført av to menn til en leilighet der ytterligere en mann ventet.

Hun ble så gjengvoldtatt, forsøkt kvalt, for så å bli pakket inn i et teppe, dumpet på en byggeplass og satt fyr på.

En tilfeldig forbipasserende hørte klynking fra byggeplassen dagen etterpå, og på mirakuløst klarte legene å redde livet til Oksana. 18-åringen ble påført omfattende skader. Over 50 prosent av huden hennes er brent bort og hun måtte amputere en arm og begge føttene.

I en video som ble lagt ut på YouTube i går snakker Oksana for første gang om drapsforsøket. Videoen er lagt ut av hennes mor, som også er personen hun henvender seg til mens hun forteller om hva hun ble utsatt for. I videoen ber mora Oksana «si noe til Ukraina», men datteren bryter sammen.

- Mat dem til hundene Så blir hun spurt om hva hun ønsker skal skje med overfallsmennene.

- Skyt dem, kastrer dem og mat dem til hundene. Eller at de selv blir voldtatt i fengselet. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg vil ikke si mer, sier 18-åringen liggende i sykesenga, ifølge ABC News.

Oksanas mor har i etterkant av publiseringen fått kritikk for å sette datteren i en enda vanskeligere situasjon ved å be henne fortelle om det brutale overfallet. Mora har også fått kritikk for å ha brukt av pengene som er samlet inn til Oksana.

AMPUTERT: Oksana Makar måtte amputere høyre arm og begge føttene etter det bestialske drapsforsøket. Her ligger hun i sykesenga. Foto: YouTube
AMPUTERT: Oksana Makar måtte amputere høyre arm og begge føttene etter det bestialske drapsforsøket. Her ligger hun i sykesenga. Foto: YouTube Vis mer

Det bestialske angrepet har utviklet seg til en skandale i ukrainsk politi. Først ble to menn arrestert, men politiet mente at bevisene ikke var gode nok og de fikk status som vitner og løslatt. De to er sønner av høytstående ukrainske politikere.

Ønsker dødsstraff Løslatelsen skapte voldsomme protester og de to er nå arrestert igjen. Da hadde den ene siktede lagt ut en video på YouTube der han på en rolig måte beskrev mishandlingen av Oksana.

Det var Ukrainas president Viktor Janukovytsj som beordret gjenåpningen av saken, som nå har ført til at samtlige tre overfallsmenn er siktet for drapsforsøk.

Flere parlamentarikere har gått ut med ønske om at Ukraina gjeninnfører dødsstraff for å straffe gjerningsmennene. Den verdenskjente feministiske gruppa FEMEN har også demonstrert og tatt til orde for dødsstraff.

DEMONSTRASJON: Toppløsfeministene i FEMEN har demonstrert etter overfallet på Oksana. Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix
DEMONSTRASJON: Toppløsfeministene i FEMEN har demonstrert etter overfallet på Oksana. Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix Vis mer