Okse lagde fransk åpning på matador

Frankrikes mest kjente ble Frankrikes mest flaue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For en matador, en tyrefekter av aller høyeste kaliber, er det tre ting han har å rette seg etter. Han må være modig. Han må drepe oksen. Og han må gjøre det med stil og verdighet.

Matadoren Sebastian Castella slet kanskje litt med det siste punktet under gårsdagens corrida i Pamplona. Castella, som betegnes som kanskje den største franske matadoren nå til dags, skulle feire San Fermin-festivalen ved å drepe en okse. I stedet ble ofringen av en litt mer privat karakter.

Etter å ha blitt slått i bakken av oksen, oppdaget Castella at den hadde revet opp brokadebuksen hans, og genetaliene hang fullt synlig foran oksen og titusenvis av tilskuere.

Okseløpet i Pamplona, eller San Fermin-festivalen som den egentlig kalles, ble grunnlagt i 1591. Okseløpet foregår imidlertig kun om morgenen, mens det er tyrefektning om kvelden. Festivalen ble verdenskjent etter at Ernest Heminway beskrev den i boka «Og solen går sin gang» (1926).

Les også: Galskapen er i gang.

DÅRLIG STIL? Matadoren Sebastian Castella ga alt for publikum. Alle foto: ALF/ENFOQUE/STELLA PICTURES
DÅRLIG STIL? Matadoren Sebastian Castella ga alt for publikum. Alle foto: ALF/ENFOQUE/STELLA PICTURES Vis mer
SINT STUT: Da oksen skulle hevne seg, gikk han til verks med presisjon.
SLITEN MATADOR: Castella fikk hjelp av de andre tyrefekterne etter seansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer