Øksedesperado angrep politiet

En mann hogg løs mot politiet i Levanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble pågrepet i Frol like nord for Levanger i Nord-Trøndelag i natt etter å ha gått løs på to politibiler med øks. Ingen tjenestemenn kom til skade under opptrinnet.

Ved 01.30-tida kontaktet et av 30-åringens familiemedlemmer politiet som rykket ut mot det de trodde var en ordinær husbråk-sak.

- Da vi nærmet oss stedet så vi at det satt en mann i veikanten. Han bar øks, og da vi stoppet, kom han løpende mot oss og hugget løs på bilen, forteller Thor Granum, politibetjent ved Levanger lensmannsdistrikt til Dagbladet.no.

Granum satt selv på passasjersiden i bilen.

- Frontrute og venstre siderute ble slått inn, og vi valgte å trekke oss tilbake. Det bli da gitt ordre om bevæpning, sier Granum.

Da politiet ankom stedet igjen, fant de mannen vandrende omlag tre kilometer unna åstedet for øksedramaet. Politiet valgte å kjøre på mannen for å stoppe ham.

- Vi holdt ikke høy fart, og mannen kom overhodet ikke til skade, sier Granum.

Foreløpig har politiet ikke fått noen indikasjoner på at mannen var beruset, og det foreligger heller ingen forklaring på hvorfor han angrep tjenestemennene.

ANGREP MED ØKS:</B> Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor Tor Klevmo viser fram politibilen, som har tydelige spor etter øksedesperadoen.