Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øksedrama på torget

EGERSUND (Dagbladet): Den unge Egersund-mannen slapp med skrekken etter å ha blitt jaget over torget i byen, med en øksedesperado i hælene. Det var flere hundre øyenvitner til det dramatiske opptrinnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sto rett ved bilen deres og så hele opptrinnet, sier Tor Erling Anfinnes til Dagbladet.

- Etter litt knuffing om ei dame stakk de to kvinesdølene inn i bilen og bevæpnet seg med øks og kubein, fortsetter Tor Erling.

Sammen med et hundretalls andre ungdommer sto han storøyd og så på at en mann sprang for livet, tett fulgt av en illsint, beruset fyr med hevet øks og en annen kar med kubein.

Til alt hell klarte førstemann å komme seg unna de to forfølgerne.

Raskt pågrepet

Vaktsjef ved Egersund politikammer, Arild Restland, forteller at de kom rask til åstedet med to patruljer.

- Torget var fullt av ungdommer da dette skjedde. Vi fikk inn flere meldinger i løpet av få minutter og rykket straks ut. Da vi kom fram, var dramatikken over. Vi fikk høre at de to forfølgerne satt i en bil på torget. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og vi fant både kubeinet og øksa i bilen, sier Restland.

18-åringen med øksa er en kjenning av politiet og måtte overnatte i arresten. Han erkjente de faktiske forhold i avhør i går og ble seinere løslatt. Den unge mannen er siktet for trusler med særlig farlig redskap.

Tøft miljø

- Det er blitt ganske tøft miljø i Egersund etter hvert, sier Geir Henning Svanes (16) til Dagbladet. Han og kjæresten Janne Andreassen (15) satt på en benk litt for seg selv og hørte plutselig voldsomme rop.

- Vi løp straks bort for å se hva som foregikk. Vi kom for seint til å se han som rømte, men gutta med øks og kubein var det ikke vanskelig å få øye på, sier Janne.

Geir Henning tenker med skrekk på hva som kunne ha skjedd hvis de hadde tatt igjen han som stakk av.