Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øksedrapet havner i lagmannsretten

Riksadvokaten anker over 12 års fengsel i Klemetsrud-saken.

 DREPT:  Hans Rickard Strømner ble meldt savnet av familien 9. juli i fjor, dagen før han ble drept. Men han ble først funnet tre måneder seinere. Foto: Privat.
DREPT: Hans Rickard Strømner ble meldt savnet av familien 9. juli i fjor, dagen før han ble drept. Men han ble først funnet tre måneder seinere. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øksedrapet fra Klemetsrud i Oslo i fjor sommer kommer opp i Borgarting lagmannsrett på nyåret.

Det er Riksadvokaten som har anket dommen i Oslo tingrett, opplyser aktor i saken, statsadvokat Bjørn Kristensen, til Nordstrands Blad.

To kvinner, 22 og 23 år gamle, ble dømt etter tiltalen for drap og medvirkning til drap på Hans Rickard Strømner i fjor sommer.

Men straffen for begge i tingretten ble 12 år - seks år mindre enn aktor ville ha.

Lå død i tre måneder Liket av 23 år gamle Strømner ble først funnet av turgåere 13. oktober i fjor, innpakket i plast. Han ble drept med øks mens han sov i et hus i nærheten, som den yngste av kvinnene leide.

Hun var drapsofferets kjæreste. Både hun og den ett år eldre venninnen har innrømmet de faktiske forholdene, men har hevdet at drapet skjedde i nødverge.

Advokat Benedict de Vibe er forsvarer for den 23 år gamle kvinnen som ble dømt til 12 års fengsel for medvirkning til drap.

Han vil overfor Dagbladet ikke kommentere hvordan han vurderer en ny runden i retten før han har fått bekreftet at dommen er anket.

Anker på skyld ? Han og den 22 år gamle drapsdømte kvinnens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, fikk rettens medhold i en langt lavere straffeutmåling enn aktors krav.

- Hvis Riksadvokaten anker over straffeutmålingen, har jeg allerede bebudet at vi fremmer anke over skyldspørsmålet for begge to, sa advokat de Vibe til NTB i forbindelse med domsavsigelsen.

 FUNNET HER:  Liket av den drepte Hans Rickard Strømner ble funent her tre måneder etter at han ble drept. FOTO: ESPEN RØST / DAGBLADET.
FUNNET HER: Liket av den drepte Hans Rickard Strømner ble funent her tre måneder etter at han ble drept. FOTO: ESPEN RØST / DAGBLADET. Vis mer