Øksedrapet sjokkerer Sverige: Peter (16) drept av kamerat

17-åring varetektsfengslet.

DREPT: 16 år gamle Peter Plax ble funnet livløs og hardt skadd ved en badeplass i Sollentuna fredag kveld. Han døde av skadene han hadde blitt påført. Foto: Fredrik Persson / TT / NTB scanpix
DREPT: 16 år gamle Peter Plax ble funnet livløs og hardt skadd ved en badeplass i Sollentuna fredag kveld. Han døde av skadene han hadde blitt påført. Foto: Fredrik Persson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kveld bestemte Peter Plax (16) og hans 17 år gamle kamerat seg for å dra til en badeplass ved Rösjöm I Sollentuna, nord for Stockholm.

Seinere samme kveld skal 16 år gamle Peter Plax ha blitt drept av sin kamerat.

«Rolig og saklig»

Politiet skal ha blitt varslet om drapet av 17-åringen som nå sitter fengslet, mistenkt for drapet. Med en «rolig og saklig tone» forklarte han at han hadde drept kameraten med en øks, sier kilder til Aftonbladet.

Siden skal han ha gått ut på bilveien, vinket inn den første politibilen som kom til området, og vist politimennene hvor 16 år gamle Peter lå. Han ble funnet med livstruende hodeskader, og var livløs.

Peter ble fraktet med ambulansehelikopter til sykehus, men ble seinere erklært død av skadene. Han skal ha hatt skader som er forenelige med å ha blitt hogde med øks i hode og rygg.

Politiet mener de to skal ha syklet til drapsstedet sammen, og at 17-åringen skal ha planlagt drapet, ettersom han hadde med seg øksen til drapsstedet, skriver Aftonbladet.

Politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer