Øksedrept på åpen gate i London

- Dette er personlig, sa drapsmannen mens han hogde løs på mannen i 60-åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Metropolitan-politiet i London rykket ut etter å ha mottatt flere meldinger om et økseangrep på gata i Eton Avenue like etter klokka 09.30 i dag tidlig lokal tid. 

En mann i 30-åra gikk bort til en mann i 60-åra og slo ham gjentatte ganger med det flere vitner beskriver som ei «middelalder-øks», melder Sky News.

Da bevæpnet politi kort tid seinere kom fram til stedet, var den eldre mannen allerede død. Ifølge Associated Press ble mannen helt eller delvis halshogd med ei øks eller et lignende våpen.

Den antatte drapsmannen ble pågrepet på stedet, melder BBC.

- Fryktelig
En arbeidsmann ble vitne til hele dramet fra et stillas i nærheten.

- Offeret prøvde å bruke armene for å beskytte seg selv mot slagene, og jeg hørte ham rope. Men det var nytteløst, sier han til avisa London Evening Standard .

- Det var fryktelig, legger han til.

Et annet vitne, Avelina Rodrigues (48) sier til avisa at hun og flere andre forsøkte å rope til øksedesperadoen at han måtte slutte å slå mannen som da lå på bakken.

- Øksemannen så meg, men han ignorerte meg.

BEVISMATERIALE: En politimann vokter en pose med materiale som skal undersøkes nærmere. Foto: KEITH HAMMETT
BEVISMATERIALE: En politimann vokter en pose med materiale som skal undersøkes nærmere. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer


Vekket av skrik

Drapet skjedde like ved t-banestasjonen Swiss Cottage i nærheten av Belsize Park-området, i et av de mest fasjonable nabolagene i Nord-London.

Flere naboer ringte politiet etter at de hørte skrik i det ellers stille området. Nick Blackford (20) ble vekket av skrik, og løp til vinduet for å se hva som skjedde.

- Jeg så en fyr som ble arrestert. Han satt på knærne i gata. Deretter så jeg liket på fortauet. Det var masse blod. Jeg kunne ikke se hodet hans. Det var så mye søl, sier Blackford til lokalavisa Hampstead & Highgate Express (HHE).


Vitner skal ifølge London Evening Standard ha sett mannen i 30-åra stå bøyd over den eldre mannen og si: «Dette er personlig».

Sperret av

Området der mannen ble funnet er sperret av for rettsmedisinske undersøkelser. Politiet foretar en dør-til-døraksjon i området i jakten på flere vitner.

Den drepte skal være en pensjonist i 60-åra. Ifølge HHE-journalist Caroline McClatchey, som løp ut fra kontoret sitt i samme gate så snart hun hørte om drapet, var den drepte mannen pent antrukket i khakifargete bukser og rød jakke.

- Det lå noe som lignet ei lita øks eller en hammer på bakken ved siden av kroppen hans, sier McClatchey til Times Online.

Politiet vil nå avhøre den pågrepne mannen. De vil også undersøke hvorvidt han har en kriminell fortid, eller om han har vært psykiatrisk syk.

- Nå prøver vi rett og slett å finne ut hva som er skjedd her, sier en ikke navngitt politikilde til Sky News.

HER SKJEDDE DRAPET: Politiet satte opp et telt over offeret og åstedet, så teknikerne kunne samle inn spor.