Okseeier drapstiltalt etter ulykke i USA

En bonde fra Vermont er tiltalt for uaktsomt drap etter at en av oksene hans kom seg løs og forårsaket en trafikkulykke der en bilfører mistet livet.

TILTALT: Bonden Craig Mosher er tiltalt for uaktsomt drap etter at en av oksene hans forårsaket en trafikkulykke. Foto: Anthony Edwards/The Rutland Herald via AP
TILTALT: Bonden Craig Mosher er tiltalt for uaktsomt drap etter at en av oksene hans forårsaket en trafikkulykke. Foto: Anthony Edwards/The Rutland Herald via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Saken har ført til stor oppstandelse blant andre bønder i delstaten. Mandag leverte støttespillere av okseeieren Craig Mosher inn rettspapirer der de ber om at tiltalen mot ham blir opphevet.

- Dyr kommer seg ikke ut fra inngjerdingene så ofte. Og når de gjør det, kan det være hundre ulike grunner til at dyret kom seg løs, sier Joseph Tisbert, president i Vermonts bondeforening.

Bøndene frykter at en eventuell dom vil skape presedens og på den måten bidra til å ødelegge delstatens økonomi. Vermont er sterkt avhengig av inntekter fra melkeproduksjon, småskala matproduksjon og skogdrift.

Bakgrunnen for saken er at en okse stakk av fra Moshers gård og ut på landeveien 31. juli i fjor. Mosher ble advart av en lastebilsjåfør som så oksen, men han fant ikke dyret da han gikk ut for å lete. Omtrent et kvarter senere kjørte en bil på oksen og deretter inn i et tre. Føreren, Jon Michael Bellis (62), mistet livet i ulykken, mens kona overlevde krasjen.

Mosher har erklært seg uskyldig i saken, der han risikerer fengselsstraff på inntil 15 år. Advokaten hans har kalt episoden «en forferdelig ulykke».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer