Spania:

Okseløpfestival: Mann (55) døde

Okseløpfestivalene har skapt reaksjoner i lang tid. Dødsfallet er et av mange dødsfall knyttet til okseløp.

DØDE: En 55 år gammel mann blødde i hjel etter at han ble spiddet av en okse. Foto: Elsa A Bravo / Shutterstock
DØDE: En 55 år gammel mann blødde i hjel etter at han ble spiddet av en okse. Foto: Elsa A Bravo / Shutterstock Vis mer
Publisert

En 55 år gammel mann er død etter å ha blitt spiddet av en okse på en okseløperfestival i Øst-Spania. Dette er det første okseløp-relaterte dødsfallet siden starten av coronapandemien.

Mannen, som ikke er navngitt, ble gjentatte ganger angrepet av oksen på festivalen i Onda. 55-åringen skal ha blødd i hjel av skadene han pådro seg.

Vitner skal ha prøvd å lokke dyret vekk fra mannen, uten å lykkes.

Fanget på film

Ifølge myndighetene ble mannen gjentatte ganger angrepet av oksen, og fikk skader på venstre ben og i hodet.

Flere spanske medier skriver at hendelsen ble fanget på film. Opptak viser oksen løfte mannen opp med hornene sine, før han til slutt slenger han ned i bakken.

Mannen ble fraktet til sykehus, men døde kort tid seinere på grunn av alvorlige blødninger.

LØFTES: Da Shane Adams satt seg på oksen for litt rodeo-trening gikk det galt. Video: Newsflare. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Skaper debatt

Dette er langt fra første gang en person har dødd under okseløp. Okseløpene, som arrangeres over hele Spania gjennom sommeren, krevde i 2015 hele 11 menneskeliv.

Okseløp har de siste åra skapt stor debatt. I en undersøkelse fra 2020 fra Electomania, et meningsmålingsselskap, stemte 46 prosent av Spanias innbyggere for å forby okseløp

Onda-festivalen startet 22. oktober og avsluttes søndag 31. oktober. I tillegg til den avdøde mannen, skal også en eldre mann ha blitt hardt skadd under okseløpet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer