JULAFTEN: Her ligger juletreet i Årnes sentrum etter øksemannens innfall i natt. Biblioteket og rådhuset i Nes kommune i bakgrunnen. Foto: Remi Presttun.
JULAFTEN: Her ligger juletreet i Årnes sentrum etter øksemannens innfall i natt. Biblioteket og rådhuset i Nes kommune i bakgrunnen. Foto: Remi Presttun.Vis mer

Øksemann hogde ned juletreet foran rådhuset

Politiet har mistanke - men nytt juletre blir det ikke på Årnes.

Da julaften såvidt var kommet i gang, helt i det stille klokka 01.30 i natt, kommer den første høytidstelefonen fra Årnes på Romerike til Øst politidistrikt:

- Det er en mann med øks som hogger ned juletreet på plassen foran rådhuset her, er meldingen fra en nattvandrer.

Politiet rykker ut, og finner at også et mindre tre i nabolaget er hogd ned.

LILLE JULAFTEN: slik sto juletreet i Årnes sentrum dagene før julaften. Skjermdump: Nes kommune.
LILLE JULAFTEN: slik sto juletreet i Årnes sentrum dagene før julaften. Skjermdump: Nes kommune. Vis mer

Per klokka 14 hadde politiet ikke vært i kontakt med juletrehoggeren.

- Vi jobber videre med saken nå når det lysner. Politiet har en foreløpig mistanke, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har fått en video fra publikumsplass.

- Vi skal se nærmere på den i formiddag. Den foreløpige gjennomgangen viser en mann som trolig er i 20-årene, sier politiets operasjonsleder.

Ikke nytt tre

Det er Årnes Vel som står juletreet på torget i tettstedet. Leder Vidar Nordby betegner nedhoggingen som veldig trist, og forklarer i ettermiddag over Romerikes Blad (krever innlogging) hvorfor det ikke blir noe nytt juletre:

- Treet står i en kum, og det som er igjen blir for kort.Og det må kranbil for å få opp et nytt tre.

Ordføreren: - Kan ligge noe trist bak

- Det er trist at slikt skjer. Jeg velger å tro at det ligger noe trist bak når noen velger å gjøre dette, sier ordfører Grete Sjøli til lokalavisa Raumnes.

Utenom juletrehogsten midt i administrasjonssenteret i Nes kommune, melder politiets vakthavende om en «ellers meget stille inngang til julefeiringen» obsververt fra Øst politidistrikt.

Og legger til at distriktet strekker seg helt fra Halden til opp mot Hedmark.