Øksemannen: - Jeg holdt på å angre da jeg så barnet

Somalieren (29) som er siktet for drapsforsøk, holt på å snu da han så Westergaard sitt barnebarn.

RETTSSAK STARTET I DAG:  Rettssaken mot mannen (29) som er siktet for drapsforsøk og terror etter angrepet på tegneren Kurt Westergaard, startet i Århus i dag. Foto: AP Photo
RETTSSAK STARTET I DAG: Rettssaken mot mannen (29) som er siktet for drapsforsøk og terror etter angrepet på tegneren Kurt Westergaard, startet i Århus i dag. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han overveide å gå igjen da han så at Kurt Westergaard hadde barnebarnet sitt på besøk.

Det sier den 29 år gamle somalieren som er siktet for drapsforsøk og terror, etter at han 1. januar i fjor trengte seg inn i karikaturtegnerens hjem med en øks.

I rettssaken mot ham som startet i Århus i dag, forteller han at han var overrasket over å se den fem år gamle jenta sitte i stua, da han kikket inn av vinduene i huset, melder Politiken.dk

Sinnet tok overhånd Han vurderte å gå uten å gjennomføre planene sine, men besluttet at han likegodt kunne bryte seg inn siden overvåkningskameraene hadde filmet ham allerede.

- Jeg måtte bryte en grense i meg selv ved å bryte meg inn i huset, men sinnet fikk overtaket, forklarte han i retten.

Da han smadret terrassedøren inn til tegneren, så han bare den lille jenta. Weestergaard rakk akkurat å ta seg inn på badet hvor han hadde et spesialbygd sikkerhetsrom.

- Da jeg kom inn i huset satt jenta og ropte noe etter meg. Jeg kunne først ikke finne Kurt Westergaard, så jeg løp ut og så inn igjen. Da hørte jeg Kurt Westergaard snakke i telefonen inne fra badeværelset, sier somalieren som deretter begynte å hugge løs på badeværelset med øksa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer