PÅ RØMMEN: Rundt klokka 05 tirsdag morgen fikk politiet melding om to okser i veibanen på E6. Foto: Politiet i Trøndelag
PÅ RØMMEN: Rundt klokka 05 tirsdag morgen fikk politiet melding om to okser i veibanen på E6. Foto: Politiet i TrøndelagVis mer

Okser på rømmen i Trøndelag: - Cowboyene har tatt over

Oksene har vært savnet siden søndag.

Tirsdag morgen meldte politiet i Trøndelag at to okser hadde forvillet seg ut på E6 mellom Stavsjøfjell- og Helltunnelen, noe som førte til at veien ble stengt.

Oksene ble etter hvert jaget bort, men det kom snart en ny melding om en ku eller okse i Stavsjøfjelltunnelen, som førte til at tunnelene igjen ble stengt.

- Det er to okser som har stukket av. De har vært borte fra eier en stund. Det er ikke typen dyr som er lettest å fange, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo til Dagbladet.

Oksene vandra langs E6 fra Stjørdalen mot Trondheim tidlig tirsdag morgen. Så har de kommet seg inn på veibanen. Men nå har de forsvunnet.

- Det er et lag ute for å søke etter oksene, de er ikke på veien lenger, forteller Kimo.

Avslutter jakten

I 06-tiden tok en bonde kontakt med politiet og fortalte at oksene har vært borte helt siden søndag.

- Han skulle ta seg ut og se om han fikk kontakt med dyra. Hvem som helst anbefales ikke å håndtere okser, de kan være aggressive.

Rett før klokka 08 melder politiet at de avslutter sin innsats i oksejakta.

- Cowboyene har tatt over da det ikke lenger er aktivitet på trafikkert vei, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Ikke farlig

Operasjonslederen forteller at første melding tikket inn rundt klokka 05, og påpeker at dette skjedde på en heldig tid på døgnet, da det ikke er så mye trafikk på stedet.

- Litt trafikk er det på E6 døgnet rundt, men det er relativt rolig der fram til seks-halv sju tiden, sier Kimo og bekrefter at veien er åpen.

Han forteller at oksene ikke er noen stor fare for allmennheten, men de har forårsaket litt trøbbel og kan være farlige å kollidere med.

- Dukker de opp igjen, så må vi få beskjed, sier han.

Saken oppdateres.