Økseran i Drammen

DRAMMEN (Dagbladet): Bevæpnet politi med hunder jakter nå på mannen som ranet SpareBank 1 Eiker i Drammen i dag formiddag. Raneren er trolig bevæpnet med både øks og håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet fant sted på Åskollen i Drammen rundt 12.40 i dag. Raneren gikk inn med finlandshette og øks og fikk truet til seg en ukjent pengesum.

En av kundene i banken ble provosert og forsøkte å pågripe mannen. Under basketaket fikk han et kutt i bakhodet. Den skadde mannen blødde kraftig og ble i all hast kjørt til sykehuset i ambulanse.

- Etter behandlingen vendte den standhaftige kunden tilbake til åstedet for å avgi forklaring, forteller operativ uteleder ved Drammen politistasjon, Tor Stein Hagen.

Gjerningsmannen la beina på nakken og satte kursen for Drammensfjorden.

Fire hundepatruljer og bevæpnet politi jakter over et stort område. Fingeravtrykkseksperter er i arbeid på åstedet.

Forskrekkede Rimi-kunder var vitner til ranet av sparebanken, som ligger i handlesenteret på Åskollen. Den siste tiden skal området rundt senteret ha vært et samlingssted for narkomane.

Det er godt innsyn gjennom glassdørene fra både blomsterbutikken og Rimi-butikken ved siden av. Det var en Rimi-ansatt som så ranet og ringte til politiet. Politiet har fått et godt signalement, til tross for at gjerningsmannen bar finlandshette.