<strong>FORHANDLINGSLEDER:</strong> Kjell Ingolf Ropstad leder forhandlingene for KrF. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORHANDLINGSLEDER: Kjell Ingolf Ropstad leder forhandlingene for KrF. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Økt barnetrygd og høyere minstepensjon er KrFs viktigste budsjettkrav

I forhandlinger nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når KrF møter regjeringspartiene til budsjettforhandlinger lørdag, er økt barnetrygd og høyere minstepensjon de viktigste kravene partiet legger på bordet.

Bedre kår for både barnefamiliene og minstepensjonistene står øverst på KrFs kravliste.

- Økning i barnetrygden vil være en av de viktigste sakene KrF løfter fram, sier finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad til TV 2.

En økning av minstepensjonen på 4000 kroner er også blant de viktigste kravene til partiet.

KrF sliper knivene og skjerper argumentene på sitt landsstyremøte, som avsluttes kort tid før budsjettkameratene møtes på Stortinget lørdag ettermiddag.

- Tror på løsning

KrF har beregnet at en økning i barnetrygden på 266 kroner i måneden fra 1. mars neste år vil koste 3,3 milliarder kroner. Inndekningen skal skje gjennom økt skatte- og avgiftsnivå.

Da regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram 8. oktober, var budskapet fra statsminister og Høyre-leder Erna Solberg at å øke barnetrygden ikke var et godt, målrettet tiltak. Skatte- og avgiftsøkninger er heller ikke det som står øverst på Høyre og Frps agenda. Men Høyres finanspolitiske talsperson og leder av finanskomiteen Henrik Asheim sier til NTB at han ikke vil avvise noe krav.

- Vi er fire partier som har laget i alt ti budsjettforlik så langt. Det har vi klart ved å ikke avvise hverandres krav i mediene, men ved å forhandle fram en avtale hvor alle fire kan stå for helheten på både utgifts- og inntektssiden. Det har jeg svært stor tro på at vi kommer til å få til i år også, sier han.

Forsinket

Også Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja har tro på en enighet.

- Vi fire partiene har landet ti budsjettforlik, og jeg har derfor også stor tro på at vi vil klare å komme til enighet denne ellevte gangen. Det er stor tillit mellom partiene, har han tidligere sagt til NTB.

Når de finanspolitiske talspersonene fra Høyre, Frp, Venstre og KrF setter seg ved forhandlingsbordet lørdag, starter forhandlingene på overtid. Opprinnelig hadde finanskomiteen frist til 20. november med å avgi sin innstilling. Den er nå blitt forskjøvet til 27. november. Finansdebatten i Stortinget blir 3. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer