Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økt netthandel

Norske forbrukere handlet med kort på internett for 640 millioner kroner mer i fjor enn året før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen svidde vi av 1,7 milliarder kroner på netthandel med kort i fjor, mot 1 milliard kroner året før, skriver Aftenposten.

Bare i løpet av desember brukte vi 164 millioner kroner, viser tall fra Teller A/S, tidligere Visa Norge, som er landets største selskap for korttransaksjoner.

Særlig var det omsetningen i reisebransjen som føk til værs i fjor, med en økning på 530 prosent fra 2003.

- Enkelte reiseselskap har vært flinke til å få kundene sine på nett. Omtrent halvparten av kundene til Norwegian kjøper billettene sine på denne måten, sier informasjonssjef i Teller Thomas Midteide.

For noen år siden handlet nordmenn mest i amerikanske nettbutikker, men nå merker også norske nettbutikker etterspørselen.

Nordmenn ser også ut til å ha et betydelig forsprang på våre naboer, ifølge regionsjef for Visa Europe i Norden og Baltikum, Sven Estwall. Mens netthandelen her hjemme økte med 60 prosent fra 2003 til i fjor, økte netthandelen i Sverige med bare 25 prosent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media