Økt oljeleting på norsk sokkel

Oljeprisene stiger og det gjør også leteaktiviteten på norsk sokkel. Oljedirektoratet regner nå med at det blir satt i gang boring i mellom 25-30 letebrønner i år, nesten dobbelt så mange som tidligere antatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ressursdirektør i Oljedirektoratet (OD) Rolf Wiborg sier til Stavanger Aftenblad at det er to viktige grunner til at leteaktiviteten i år blir bedre enn antatt.

- Tidligere har mangel på borerigger begrenset letingen, men på grunn av den lave oljeprisen i fjor, har det vært lettere å få tak i rigger i år. Økningen i oljeprisene har også bidratt til at flere letebrønner blir igangsatt, sier ressursdirektøren.

- Vi antar at det blir satt i gang boring i 25-30 letebrønner før året er omme, mot totalt 32 i fjor, sier Wiborg.

Høyere oljepriser vil trolig gi romsligere letebudsjetter også til neste år, men flere selskaper begynner å slippe opp for leteareal. Den 16. konsesjonsrunden, som selskapene nå forbereder seg på, vil i følge Stavanger Aftenblad neppe gi utslag på leteboringen før i 2001.

  • Marit Arnstad (Sp) er tilbake som olje- og energiminister fra slutten av august.

Arnstad har hatt svangerskapspermisjon fra april i år. Kulturminister Anne Enger Lahnstein (Sp) har vært fungerende olje- og energiminister i Arnstads permisjonstid. Marit Arnstad går inn i full stilling.

(NTB)