Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Økt politiaktivitet i tingretten etter at Jensen ble kalt «jævla svin»

Politiet går fotpatrulje for å forhindre forstyrrelser.

HOLDER VAKT: Politiet holdt i morgentimene vakt utenfor Oslo tinghus. Sikkerheten rundt Jensen-rettssaken er økt etter forstyrrelser i går ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOLDER VAKT: Politiet holdt i morgentimene vakt utenfor Oslo tinghus. Sikkerheten rundt Jensen-rettssaken er økt etter forstyrrelser i går ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble Eirik Jensen kalt «jævla svin» da han forlot Oslo tinghus etter sin første dag i retten.

I dag, når Spesialenheten holder sitt innledningsforedrag og før Jensen selv skal begynne sin forklaring, er det derfor større politiaktivitet og økt sikkerhet i og rundt Oslo tinghus. Det bekrefter både operasjonsleder i Oslo politidistrikt, samt politiet på stedet, ved Lars Kostveit, som til daglig jobber som operasjonelder i Asker og Bærum politidistrikt.

- Truet meg i mange år

Dagbladet var til stede da Jensen fikk kommentaren etter seg. På spørsmål fra Nettavisen, sa Jensen at han tidligere har pågrepet mannen.

- Han er ikke den første som sier slikt. Jeg har pågrepet ham tidligere og han satt og truet meg gjennom mange år og inni salen, sier Jensen til Nettavisen.

Ifølge VG ble også en dobbeltdrapsmann bortvist fra sikkerhetskontrollen. Ifølge Jensens forsvarere skal også denne mannen ha kommet med trusler mot Jensen.

- Ikke store utfordringer

Politiet forklarer økt politiaktivitet slik:

- Det har sammenheng med forstyrrelser i går. Men det er ikke forventet noen store utfordringer, sier operasjonsleder Rune Ullsand til Dagbladet. Han vil ikke informere om hvor mange politibetjenter som er på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer