Økt rasisme etter Brexit: - Nå må du pakke tingene dine og dra hjem til ditt eget land

Meldinger om økt rasisme og hatkriminalitet etter Brexit. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet/AP): Etter den mye omtalte folkeavstemningen forrige uke stemte britene for å forlate EU. Et av de sentrale argumentene for Brexit har vært knyttet til innvandring.«Vi stemte for å forlate EU, men vi skulle ha stemt for at dere skulle forlatt Storbritannia». Denne kommentaren fikk London-kvinnen Karissa Singh høre på en bar et par dager etter den historiske avgjørelsen.

- Så kom han nærmere og sa at han ikke brydde seg om jeg skulle bli en lege eller en advokat. «Det driter jeg i, men du får gjøre det i ditt eget land», forteller Singh til AP.

Hun har startet opp Twitter-kontoen «Post ref racism» som setter fokus på rasistiske utspill og hatkriminalitet etter folkeavstemningen.

- De mest vanlige utspillene handler om at folk skal »dra tilbake til hjemlandet sitt», forteller hun videre.

I Manchester er tre tenåringer arrestert etter at de fysisk og verbalt angrep passasjerer på en trikk. Se video av hendelsen øverst i saken.

- Vi har aldri sett noe lignende

Den økende rasismen og hatkriminaliteten har kanskje spesielt gått utover polakker i Storbritannia. Leder av foreningen «Polish Cultural Association», Joana Mludzinska, forteller til AP at de har fått mange rapporter om at folk har blitt angrepet enkeltvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer