Økt støtte til kampen mot Den islamske staten

Australia sender militære styrker og jagerfly.

GJØR ALT I VÅR MAKT :  Storbritannias statsminister David Cameron - vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forfølge og pågripe drapsmennene og sikre at de stilles for retten, uansett hvor lang tid det tar.  Foto: REUTERS/Andrew Milligan/Pool
GJØR ALT I VÅR MAKT : Storbritannias statsminister David Cameron - vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forfølge og pågripe drapsmennene og sikre at de stilles for retten, uansett hvor lang tid det tar. Foto: REUTERS/Andrew Milligan/Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den angivelige henrettelsen av den britiske hjelpearbeideren David Haines i helgen har vakt avsky, og USA får nå økt støtte til sin erklære krig mot Den Islamske staten (IS).

Storbritannias statsminister David Cameron, som hittil bare har sagt at han ikke utelukker militær deltakelse, lover nå å få tak i mennene som sto bak.

Han gjør det klart at «vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forfølge og pågripe drapsmennene og sikre at de stilles for retten, uansett hvor lang tid det tar».

Britiske sikkerhetsmyndigheter har mistanke om at bøddelen kan være den samme mannen som opptrådte på videoene der to amerikanske journalister ble henrettet, og som man tror kan være britisk statsborger.

I videoen av den angivelige henrettelsen av Haines henvender bøddelen seg direkte til Cameron og sier Haines henrettes som straff for at Storbritannia har sluttet seg til USA i kampen mot IS, og forsyner kurdiske styrker med våpen.

USA samler koalisjonUSAs president Barack Obama fordømmer henrettelsen av briten David Haines og kaller det et barbarisk drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer