DREPTE 12: 12 mennesker ble drept og 58 såret da en mann skjøt vilt rundt seg i en fullsatt kinosal i Aurora i USA natt til fredag i forrige uke. Foto. AP/DENVER POST/RJ SANGOSTI/SCANPIX
DREPTE 12: 12 mennesker ble drept og 58 såret da en mann skjøt vilt rundt seg i en fullsatt kinosal i Aurora i USA natt til fredag i forrige uke. Foto. AP/DENVER POST/RJ SANGOSTI/SCANPIXVis mer

Økt våpensalg i Colorado etter kinomassakre

Våpensalget i Colorado har nærmest eksplodert i kjølvannet av kinomassakren i Aurora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 mennesker ble drept og 58 såret da en mann skjøt vilt rundt seg i en fullsatt kinosal i Aurora i USA natt til fredag i forrige uke.

- Salget har vært helt vanvittig, forteller Jake Myers som arbeider i en våpenbutikk i byen Parker til avisa Denver Post.

Da han møtte på jobb dagen etter kinomassakren, sto nærmere 20 personer i kø utenfor butikken og ventet på at den skulle åpne.

- Mange mennesker sier at de aldri hadde tenkt de skulle trenge en pistol, men at de føler de trenger det nå.

41 prosent Våpenhandlere må sjekke bakgrunnen til kunder som ønsker å kjøpe våpen og siden fredag har slike kontroller økt med 41 prosent i forhold til uka før.

Den samme økningen har skjedd i antallet amerikanere som søker om tillatelse til å bære våpen. Det er lovlig å bære våpen i 49 av USAs 50 stater, men dette krever spesiell tillatelse.

Den 24 år gamle James Holmes sitter fengslet anklaget for å stå bak drapene.

Politiet har avdekket at Holmes var i besittelse av fire våpen som han hadde kjøpt på lovlig vis. De siste ukene før drapene hadde han kjøpt store mengder ammunisjon.

Krav om lovendring Den grusomme tragedien utløste umiddelbart en debatt om USAs liberale våpenlov, flere har tatt til orde for å stramme inn loven. I mellomtiden ser det altså ut til at folk heller anskaffer seg våpen framfor å avskaffe dem.

Holmes møtte mandag i en lokal domstol. Håret hans var farget oransje, akkurat slik vitner beskrev mannen som stormet inn i kinoen og begynte å skyte under premieren på den siste Batman-filmen.

(NTB)