Opposisjonens dom over Ernas styring

- Økte forskjeller er gift for samfunnet

Opposisjonen med Ap i spissen mener regjeringen øker forskjellene og bruker for mye oljepenger uten å skape nye arbeidsplasser og øke sysselsettingen.

ØKT ULIKHET: Jonas Gahr Støre med lista over 83 tiltak mot økte forskjeller. I dag behandler Stortinget revidert nasjonalbudsjett. Ap og resten av opposisjonen anklager regjeringen for å øke forskjellene, bruke for mye oljepenger og skyve regninga foran seg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
ØKT ULIKHET: Jonas Gahr Støre med lista over 83 tiltak mot økte forskjeller. I dag behandler Stortinget revidert nasjonalbudsjett. Ap og resten av opposisjonen anklager regjeringen for å øke forskjellene, bruke for mye oljepenger og skyve regninga foran seg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag er det oppgjør i Stortinget om styringen av landet. Regjeringspartiene mener det meste går bra i norsk økonomi: Veksten er sterk, flere kommer i jobb, ledigheten har ikke vært lavere på ti år og investeringene både i fastlandsindustrien og på sokkelen tar seg opp.

Men Ap mener oppgangen skjør, og at regjeringen tar landet i feil retning.

- Og vi har en regjering som halvveis i perioden bruker mer tid på å demme opp for hverandre enn på hvor de skal. Intern strid svekker styringen av landet, sier Støre til Dagbladet.

- Lener seg på oljepenger

Han mener regjeringen bruker for store ord om oppgangen i norsk økonomi.

- Det er fortsatt en svært oljeavhengig økonomi. Erna har måttet lene seg på høy oljepengebruk hvert år.

- Regjeringen gir skattekutt til de rikeste. Sykehusene får for lite, og kommunene har ikke fått økte overføringer de tre siste åra tross økte oppgaver. Mange kommuner får det trangere, akkurat når de får enda flere eldre som trenger omsorg. Det er gal politikk, og noe vi vil kjempe mot.

- Det er fortsatt lave investeringer til næringsvirksomhet, tross høy oljepengebruk og skattelettelser. Det eneste man vet om skattekutt til de rikeste, er at de rikeste betaler mindre skatt. Men det skaper ikke nye arbeidsplasser, sier Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer