- Økte forskjeller er ikke noe som bare skjer. Vi har politiske valg.

Jonas Gahr Støre i debatten om Thomas Pikettys foredrag.

PIKETTY-FEBER Ap-leder Jonas Gahr Støre i samtale med stjerneøkonom Thomas Piketty. TIL venstre Agenda-sjef Marte Gerhardsen. Til høre økonomene Ingvild Almås og Kalle Moene i samtale med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PIKETTY-FEBER Ap-leder Jonas Gahr Støre i samtale med stjerneøkonom Thomas Piketty. TIL venstre Agenda-sjef Marte Gerhardsen. Til høre økonomene Ingvild Almås og Kalle Moene i samtale med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre har møtt Piketty flere ganger. I dag deltar han i panelet som diskuterer Pikettys bok om økende forskjeller.- Det jeg setter pris på med Pikettys arbeid, er at han setter økonomien inn i en historisk og samfunnsmessig sammenheng. For økte forskjeller er ikke noe som bare skjer. Det handler om politiske beslutninger, blant annet om skatt, sa Støre.

Han sa at Norge står foran store utfordringer i årene som kommer.

-Vi har valg - Mangfold er en berikelse. Skal vi lykkes, må vi unngå de negative sidene, som er økende forskjeller. For i så fall vil vi miste muligheten vi har til å tilpasse oss. Norsk økonomi kan stå foran tøffe år, og det er fare for ny finanskrise i Europa. Hvordan skal vi forberede oss?

- Vi har et politisk valg, og vi har insitusjoner som gjør at vi kan unnå situasjonen mange land har havnet i, sa Støre.Han pekte på det tradisjonelle samarbeidet mellom kapital og arbeid, arbeidsgivere og fagbevegelse, har vært en styrke i Norge.

- I 20 år har jeg hørt at de nordiske samfunnene ikke ville klare seg i globaliseringen fordi vi hadde for høye skatter og for sterke fagforeninger. Nå er det motsatt, sa Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer