Økte skatteinntekter i Russland

Russiske myndigheter har sikret seg betydlig høyere skatteinntekter enn budsjettert. Men det skyldes ikke at russerne er blitt mer ærlige og snyter mindre på skatten. Det er den høye oljeprisen som sikrer penger i statskassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den lave skatteinngangen i Russland har vært et stort problem for myndighetene i landet i flere år. Når skatteinntektene har vært lave, så går det ut over det tilbudet myndighetene kan gi sine innbyggere.

Men nå ser det ut til at trenden snur. I fjor fikk Russlands skattevesen inn 56 prosent mer i skatt enn hva det hadde budsjettert med. Hovedgrunnen til den økte skatteinngangen var økte oljeprisen på verdensmarkedet. Tilsammen 613 milliarder rubler fikk myndighetene inn i skatt. I budsjettet hadde de regnet med å få inn 392 milliarder rubler.

En tredel av inntektene stammer et statlig oljeselskap og et elektrisitetsselskap. I tillegg har 18 private oljeselskaper betalt inn store summer i skatt, melder AP.

Inntektene er blant annet brukt til å betale ut pensjoner og lønn til statsansatte russere, som har ventet lenge på det staten skylder dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer