Oktober dobbelt så våt og to grader varmere enn normalt i Sør-Norge

Vi kan heller ikke vente oss stabilt vær framover.

NEDBØR: Det har vært store nedbørsmengder på Vestlandet i høst. Værstatistikken fra Meteorologisk institutt i Bergen viser at det har regnet nesten dobbelt så mye i oktober som vanlig. Det har ført til flom flere steder på Vestlandet, blant annet her i Odda, der elva Opo gikk langt over sine bredder.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
NEDBØR: Det har vært store nedbørsmengder på Vestlandet i høst. Værstatistikken fra Meteorologisk institutt i Bergen viser at det har regnet nesten dobbelt så mye i oktober som vanlig. Det har ført til flom flere steder på Vestlandet, blant annet her i Odda, der elva Opo gikk langt over sine bredder. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom du bor i Sør-Norge og har tenkt at oktober både har vært varmere og våtere enn vanlig, har du helt rett. Meteorologisk institutt kan nå nemlig presentere oktoberværet for 2014.

Målestasjonen på Blindern i Oslo har hatt en temperatur på 2,6 grader over normalen og 2,5 ganger så mye nedbør som vanlig. Oktober-tallene fra Bergen viser et avvik på to grader over normalen, og det har nesten regnet dobbelt så mye som vanlig. Målingene fra Tromsø viser en oktober-temperatur på 0,8 grader over normalen, men bare halvparten av vanlig nedbørsmengde.

Ingen vinter ennå Det ser ikke ut som vinteren kommer til Sør-Norge helt ennå.

— Det skal bli litt kaldere fra onsdag, men det ser absolutt ikke ut som vinteren kommer i Sør-Norge helt ennå. I går hadde de opp mot 20 grader på Vestlandet, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Dagbladet.

Blant annet kunne Sunnmørsposten melde om over 19 varmegrader i Ørsta og Volda, og vi minner på at datoen var 1. november.

- Det går mot litt mer normale temperaturer fra onsdag av. I kveld har vi 12 grader på Blindern, men med normalen snakker vi om dagtidstemperaturer på rundt fem grader, sier Løvdahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer