Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oktober var kaldere og mye tørrere enn den pleier

Støvlene fikk stå i skapet mange steder sist måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Støvlene fikk stå i skapet mange steder sist måned. Oktober var kaldere og mye tørrere enn den pleier. Temperaturen lå under normalen i hele landet, unntatt på Finnmarkskysten.

Månedstemperaturen for landet var 1,8 °C under normalen. Østlandet fikk sin ellevte kaldeste oktober siden år 1900. Flere steder på Østlandet og enkelte steder på Vestlandet var temperaturen i gjennomsnitt 3-4 grader under normalen.

Den varmeste oktoberdagen fikk Blindern i Oslo, med 14,8 °C den 7. oktober. Aller kaldest var det i Cuovddatmohkki på Finnmarksvidda, hvor gradestokken krøp ned til minus 19,9 grader på oktobers siste dag.

Regnet høljet ikke akkurat ned forrige måned. Kjevik i Kristiansand fikk riktignok sin skjerv, med 137 prosent av normalen, mens det var bortimot knusktørt andre steder i landet. For landet som helhet var månedsnedbøren 60 prosent av normalen, og Sogn og Finnmarksvidda var nede i 40-50 prosent av normalen. Cuovddatmohkki topper også statistikken over tørreste sted - med 10,5 millimeter, eller 31 prosent av normalen.

SKJERF, IKKE REGNTØY: En kald Mette-Marit, som så mange andre nordmenn denne høsten.
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / SCANPIX
SKJERF, IKKE REGNTØY: En kald Mette-Marit, som så mange andre nordmenn denne høsten. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media