Øl billigere enn brus

Ølhundene jubler og avholdsfolket fortviler: Prisene på pils er rekordlave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Priskrigen gjør at du nå får flaskeøl i butikken til en lavere pris enn cola. Rema 1000, Kiwi og Coop Prix solgte i går øl på 0,33 litersflaske for 6,50 pluss pant. Det gir en literpris på 19,70. En halvliter cola koster en tier pluss pant, altså en literpris på 20 kroner...

Bekymret Høybråten

Helseminister Dagfinn Høybråten liker slett ikke utviklingen. Han mener ølkrigen er en kynisk kamp om kundene.

- Det er en sammenheng mellom pris og forbruk, sier han.

Heller ikke sosialminister Ingjerd Schou sitter stille. Det er forbudt å bruke øl som tilbudsvare i Norge. Schou har derfor bedt Sosial- og helsedirektoratet se på om priskuttene overhodet er lovlige.

Sikkert er det i alle fall at dette ølet ikke gir fortjeneste for butikkkjedene.

For en 0,33 litersflaske med øl blir regningen til staten i avgifter og moms på 6,61 kroner per flaske. Nå selges de altså for en lavere pris enn det avgiftene utgjør.

- Dette er et brutalt og kynisk spill for å få unge til å drikke mer øl. Tidspunktet er heller ikke tilfeldig. Vi er på vei mot sommeren og russetid. Ei tid på året der mange unge drikker mer enn ellers, sier leder i avholdsbevegelsens ungdomsorganisasjon Juvente, Martin Løvlien, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer