Øl døgnet rundt?

I morgen vil britiske myndigheter foreslå å holde landets mange puber åpne døgnet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Håpet er at den ekstreme utvidelsen av åpningstid vil føre til færre «episoder» i Storbritannias gater klokka 23 om kvelden, som er dagens stengetid.

- Den obligatoriske stengetid oppfordrer til styrt-drikking i siste runde, har innenriksminister Jack Straw ifølge CNN sagt til Underhuset.

- Resultatet er at store masser inntar gatene - og går til angep på hverandre - samtidig.

Innført i krigstid

Regjeringen foreslår at alle puber, kafeer og restauranter med skjenkebevilgning kan søke om å få holde åpent døgnet rundt, sju dager i uka. Dermed ser det ut til at den strenge stengetida, som ble innført under første verdenskrig av frykt for at ammunisjonsarbeidere skulle drikke seg fulle, nærmer seg slutten.

Mens mange her hjemme ønsker tidligere stengetid for å bekjempe fylla, mener nemlig byråkrater, politi og bartendere i Storbritannia at utvidete åpningstider vil redusere styrt-drikking og alkohol-relatert kriminalitet.

Forslaget møtes med et muntert «Cheers» av pub-eiere og de på andre siden av bardisken.

- Dette er et steg i riktig retning mot oppheving av gammeldagse lover som trådte i kraft i krigstid, sier Mary Curnock, leder av the British Institute of Innkeeping, som representerer 16 500 skjenkerettsinnehavere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.