«Øl er en lovlig vare og bør selges døgnet rundt»

Det sier Karita Bekkemellem Orheim. Hun får delvis støtte av partikollega Bjarne Håkon Hanssen, men han ønsker bare å utvide salget til klokka 22.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere barne- og familieminister Bekkemellem Orheim går inn for en liberalisering av ølsalget. Hun sier at vi ikke oppnår særlig mye med en tidsbegrensning.

- Folk klarer å regulere kjøpene sine selv om de kan handle døgnet rundt. Det blir veldig rart at det er enkelte varer forbrukerne ikke skal ha tilgang til. Øl er en lovlig vare. Vi lurer oss selv om vi tror en restriktiv alkoholpolitikk løser ungdommens rusproblem. Erfaringer viser at på steder hvor tilgangen på øl har vært lav, har det vært desto lettere å få tak i tyngre stoffer, sier hun til VG.

Partikollega Hanssen er delvis enig, men ønsker kun å utvide salget til klokka 22.

- Vi jobber sent og vil helst slappe av litt før vi går i butikken. Derfor er en slik tilpasning av ølsalget fornuftig, sier Hanssen til avisen.

Søndagsøl

Bekkemellem Orheim ønsker også søndagsåpne butikker.

- Det er vanskelig å være prinsipiell på at vi ikke kan kjøpe varer Rimi på en søndag, når vi kan kjøpe de samme varene dyrt på en bensinstasjon. Det rimer ikke, sier Ap-politikeren.

Hun ønsker da ølsalg på søndager også.

- Vi får jo kjøpt øl på utesteder på søndager, sier hun.

HELE DØGNET: Karita Bekkemellem Orheim ser ingen grunn til at vi ikke skal få kjøpt øl 24 timer i døgnet - hele uka.
ØL TIL 22: Bjarne Håkon Hanssen går ikke like langt som Karita, og er fornøyd om han får kjøpt øl klokka 22.