Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OL-håp drept i Sydney

Den 22 år gamle nigerianske 400-meter løperen Hyginus Anugo ble i går drept da han skulle gå over gata. OL-arrangørene advarer nå mot venstrekjøringa i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anugo skulle over gata for å ta bussen hjem til forlegningen da han ble påkjørt og drept av en personbil. Den nittenåringe sjåføren har sittet i flere timers politiavhør, men er ikke mistenkt for noe kriminelt, skriver Expressen.

Anugo var en av medaljekandidatene på 400-meter og regnes som en av Nigerias mest lovende sprintere. Han var også reserve på stafettlaget. Hans kone, som skal delta i damenes i 400-meter, er nå på vei til OL-byen. Det er i følge Expressen uklart om hun nå vil delta i de olympiske leker.

Det nigerianske flagget vaiet i dag på halv stang. De nigerianske OL-deltagerne er i sorg etter ulykken.

Juan Antonio Samaranch hedret Anugos minne i en liten seremoni.

OL-arrangørene finner det nå nødvendig å påminne om Australias spesielle trafikkregler. De fleste OL-deltakerne er uvant med venstrekjøringen og de konsekvenser det kan føre til når man ferdes i trafikken.

<B>MARKERING:</B> Det nigerianske flagget vaiet på halv stang i dag.