Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OL-helt Ivar Formo funnet druknet i Nordmarka

Forsvant på skøytetur. Funnet av redningsmannskap i isråk etter stor leteaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 55 år gamle Ivar Formo ble meldt savnet ved 17.30-tiden i går ettermiddag da han ikke møtte opp ved Skar militærleir i Maridalen. Hans kone slapp ham av ved Myllavannet på Hadeland klokken tolv i formiddag. Derfra skulle han gå på skøyter og jogge tilbake til Oslo.

Funnet i Nordmarka

Ved 2230-tiden i kveld fant politiet en person i Store Sandungen nordvest for Øyungen, fra helikopter.

- Det er et helikopter på vei med to dykkere om bord som skal søke nærmere, bekreftet operativ uteleder Kjell Bjerklund til Dagbladet.no.

To dykkere tok Formo opp fra vannet og han ble  fraktet til Ullevål Universitetsykehus med helikopter ved 23-tiden i går kveld.

Overfor Dagbladet bekrefter operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt at mannen som ble meldt savnet, og som ble funnet død tirsdag kveld, er OL-helt og skiløper Ivar Formo.

En stor idrettsmann

Hans største idrettstriumf var OL-gullet på 50-kilometer i Innsbruck i 1976, da radiokommentator Bjørge Lillelien kommenterte levende med at «Saken er karbonade, saken er ertesuppe, saken er biff.».

Deretter ramset Lillelien opp en rekke andre matretter.

Et annet øyeblikk som alltid vil bli husket, ble fanget av en fotograf ved siden av skiløypen i Lathi, i 1978. Det legendariske fallet kostet muligens Formo gullet, men pallplassering og bronse ble det allikevel. (Øvrige idrettsprestasjoner, se faktaboks.)


Forretningsmann

Etter hvert gikk Ivar Formo over i forretningslivet. Han var administrerende direktør i  både Industri-investor ASA og hos Kistefos Venture Capital AS. Formo jobbet i mange år med omstilling og utvikling innenfor IT- og telesektoren og hadde ved sin bortgang flere styrelederverv.


Ivar Formo hadde utdannelse fra NTHs maskinlinje og Bedriftsøkonomstudiet BI.

 

OL-HELT: Ivar Formo ble 55 år gammel. Han ble funnet død i Nordmarka tirsdag kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
OL-HELT: Ivar Formo ble 55 år gammel. Han ble funnet død i Nordmarka tirsdag kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
image: OL-helt Ivar Formo funnet druknet i Nordmarka
FANT Formo: Ivar Formo (55) ble i kveld funnet av disse dykkerne i innsjøen Store Sandungen i Nordmarka i går kveld. Her tar helikopteret av fra Skar i Maridalen.
FUNNET I NORDMARKA: Ivar Formo ble funnet i den islagte innsjøen Store Sandungen i Nordmarka i går kveld.
OL-GULL PÅ 50-KILOMETER: Her jubler Formo da han vant 50-kilometer i OL i Innsbruck i 1976.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!