OL-helt Ivar Formo funnet druknet i Nordmarka

Forsvant på skøytetur. Funnet av redningsmannskap i isråk etter stor leteaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 55 år gamle Ivar Formo ble meldt savnet ved 17.30-tiden i går ettermiddag da han ikke møtte opp ved Skar militærleir i Maridalen. Hans kone slapp ham av ved Myllavannet på Hadeland klokken tolv i formiddag. Derfra skulle han gå på skøyter og jogge tilbake til Oslo.

Funnet i Nordmarka

Ved 2230-tiden i kveld fant politiet en person i Store Sandungen nordvest for Øyungen, fra helikopter.- Det er et helikopter på vei med to dykkere om bord som skal søke nærmere, bekreftet operativ uteleder Kjell Bjerklund til Dagbladet.no.

To dykkere tok Formo opp fra vannet og han ble  fraktet til Ullevål Universitetsykehus med helikopter ved 23-tiden i går kveld.

Overfor Dagbladet bekrefter operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt at mannen som ble meldt savnet, og som ble funnet død tirsdag kveld, er OL-helt og skiløper Ivar Formo.

En stor idrettsmann

Hans største idrettstriumf var OL-gullet på 50-kilometer i Innsbruck i 1976, da radiokommentator Bjørge Lillelien kommenterte levende med at «Saken er karbonade, saken er ertesuppe, saken er biff.». Deretter ramset Lillelien opp en rekke andre matretter.Et annet øyeblikk som alltid vil bli husket, ble fanget av en fotograf ved siden av skiløypen i Lathi, i 1978. Det legendariske fallet kostet muligens Formo gullet, men pallplassering og bronse ble det allikevel. (Øvrige idrettsprestasjoner, se faktaboks.)Forretningsmann

Etter hvert gikk Ivar Formo over i forretningslivet. Han var administrerende direktør i  både Industri-investor ASA og hos Kistefos Venture Capital AS. Formo jobbet i mange år med omstilling og utvikling innenfor IT- og telesektoren og hadde ved sin bortgang flere styrelederverv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer