OL-ja fra Høyres fylkesledere

Kan skape regjeringsstrid.

FÅR STØTTE: Oslos byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke presenterte i vinter logoen for OL i Oslo 2022. Et flertall av Høyres fylkesledere vil ha OL til byen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Oslos byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke presenterte i vinter logoen for OL i Oslo 2022. Et flertall av Høyres fylkesledere vil ha OL til byen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et klart flertall av Høyres fylkesledere sier ja til OL i Oslo i 2022. Spørsmålet kan skape strid i regjeringen, der Fremskrittspartiet har sagt et klart nei.

Fylkeslederne er positive til et nytt vinter-OL i Norge, selv om meningsmålinger viser at et klart flertall i befolkningen er motstandere av arrangementet. Av de 16 fylkeslederne som Klassekampen har vært i kontakt med, sier hele elleve et klart ja, mens bare én sier nei. Fire er usikre.

Til høsten må regjeringen ta stilling til om et OL-arrangement i Oslo skal få statlig tilskudd og garanti, noe som er et krav for å få arrangere OL. Oslo ble mandag valgt av Den internasjonale olympiske komité (IOK) som en av de tre kandidatbyene til arrangementet i 2022.

Den eneste av fylkeslederne som har sagt nei, er Jo Inge Hesjevik i Finnmark. Han er negativ til et nytt OL i Norge, ikke bare i Oslo.

På den motsatte siden finnes blant andre Buskeruds fylkesleder Kristin Ø. Johnsen, som tirsdag sto på stand for å promotere OL i Oslo.

Høyre tok ikke stilling til OL under sitt landsmøte i mai, men partileder og statsminister Erna Solberg har tidligere sagt at Fremskrittspartiets nei ikke vil endre Høyres arbeid med saken framover.

Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde er ikke OL-tilhenger, men sier til Klassekampen at Frps OL-nei neppe kommer til å ha noen innvirkning på regjeringssamarbeidet. Hun mener at Frp vil være fornøyd med å si nei og deretter la Høyre ta ansvaret for OL-prosjektet.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer