Øl-kupp

STAVANGER (Dagbladet): Øl presser ut andre butikker i den tidligere så stolte avholdsbyen Stavanger. - Folk vil ikke gå spissrotgang mellom drikkegjestene, sier Steinar Tunheim, og stenger sin tradisjonsrike ElektroBrukt i byens hjerte, Vågen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Byen forsøples av drikkesteder, men det er vel denne kulturen politikerne vil vise turistene, sier Kaare Lindboe, leder av Avholdsfolkets Fellesutvalg i Stavanger.

ElektroBrukt er en av de siste butikkene som har holdt stand langs byens populære havn. Resten er omgjort til puber.

- Nå har det kommet uteservering der det var parkeringsplass før, dette går ikke lenger, sier Tunheim. Han etablerte butikken i 1962, da lå den midt i smørøyet for handel. Etter brann ble butikken gjenåpnet i november i fjor, men nå er det slutt.

Avholdsleder Kaare Lindboe mener byen utarmes, og trives ikke med den heftige livsstil der moderne mennesker søker sammen over halvliterne.

- For meg er det en straff, en pest og en plage å vandre i sentrum en lørdag. Ifølge media skal dette være en urbane livsstil. Heldigvis er det ennå noen som søker ut i naturen, sier Lindboe.

Vågen er Stavangers ansikt utad. Her rusler turistene rundt, hit kommer folk for å se på båter og folkeliv, og byens egne trekker alltid mot idyllen nedenfor Kielland-statuen.

Nå er Vågens hamskifte et faktum, uten skjenkeløyve ser det ikke ut å være mulig med forretningsdrift der.

TRIST: - Byen forsøples av drikkesteder, sier Kaare Lindboe, leder i Avholdsfolkets Fellesutvalg i Stavanger.