Populære luer:  Men salget av OL-luene var ikke nok til å redde Dales produksjon. På bildet Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Populære luer: Men salget av OL-luene var ikke nok til å redde Dales produksjon. På bildet Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

OL-luer ga storomsetning - må likevel legge ned

Til tross for sprengsalg av garn til OL-luene legger Dale Garn ned produksjonen i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Selv om det har vært hysteri rundt OL-luen, endrer det ikke på det faktum at vi ikke tjener penger på norsk produksjon, fastslår Tor Henrik Knutsen, adm. direktør i Gjestal, et selskap som ved årsskiftet kjøpte ullgarnprodusenten Dale Garn i Hordaland, til Finansavisen.

NRK Dagsnytt kringkastet på morgenkvisten den 12. februar nyheten om at «Alle vil ha OL-lua», og at Dale Garn hadde satt ny rekord i utsending av lyseblått garn til butikkene.

Ifølge NRK gikk nøstemaskinene for fullt hos garnprodusenten. Selskapet satte ny rekord da de på ett døgn måtte sende ut 80 kilo lyseblått garn for å tilfredsstille alle som ville hekle den offisielle OL-luen Bjørgen & Co brukte i Sotsji. Normalt salg i løpet av et helt år er 650 kilo.

Men bare to dager etter måtte Knutsen meddele at garnproduksjonen ville bli nedlagt, og at Dale Garn skulle rendyrkes som en ren garngrossist, skriver Finansavisen.

- Salget ga oss kanskje en halv million ekstra i omsetning, om jeg skal gi et grovt anslag. Det var et veldig press i noen dager som vi løste ved hjelp av overtid. Men det hjalp ikke på bunnlinjen, sier Knutsen til avisen.

Dale Garn har nemlig hatt et samlet tap på 17 millioner kroner siden 2011. Selskapet hadde 10 millioner kroner i negativ egenkapital ved utgangen av 2013, og ifølge Knutsen har selskapet i alt mellom 20 og 25 millioner kroner i gjeldsforpliktelser.

Flere nyheter «Alle» vil kle seg som OL-stjernene
- Dere vil ikke angre på et OL
OL-søknad på 87 sider levert