Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OL-mester kidnappet barna

Norsk-marokkanske Khalid Skah kidnappet sine to norske barn. Etter en dramatisk flukt er de nå hjemme hos mor - etter to og et halvt år.

TOPPIDRETTSUTØVER: Khalid Skah vant OL-gull i Barcelona i 1992. Her er han i aksjon i Tønsberg grand prix i 1998. Foto: Ole C. H. Thomassen
TOPPIDRETTSUTØVER: Khalid Skah vant OL-gull i Barcelona i 1992. Her er han i aksjon i Tønsberg grand prix i 1998. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Cecilie Hopstock (43) er overlykkelig. Endelig er barna hennes hjemme i Norge. To og et halvt år etter at hun måtte flykte fra Marokko.

Sammen med advokat Marte Svarstad Brodtkorb har hun jobbet døgnet rundt for å få barna hjem til Norge.

Khalid Skah (42) har holdt barna på 13 og 16 år fanget i fødelandet Marokko.

Dagbladet får bekreftet fra flere uavhengige kilder at den olympiske mester på 10.000 meter i Barcelona i 1992 har truet med å ta med barna til Mauretania hvis Anne Cecilie Hopstock (42) forsøkte å få barna hjem.

Sent fredag kveld kom Anne Cecilie og barna hjem til Norge etter en dramatisk flukt fra Marokko.

Dramatisk flukt
Først klarte de to barna å rømme via taket på boligen til Khalid Skah i hovedstaden Rabat. Etter noen dramatiske timer fikk de kontakt med den norske ambassaden, og en tjenestemann hentet barna på et gatehjørne i byen.

I flere dager oppholdt de seg i residensen til den norske ambassadøren i Marokko.

Samtidig skal en rasende Khalid Skah ha stått utenfor ambassadørboligen, og forøkt å få kontakt med barna.

Lille julaften i i fjor fikk Anne Cecilie Hopstock daglig omsorg og foreldreretten til barna. Oslo tingrett bestemte at hun fikk ansvaret for barna.
Khaldi Slah var ikke til stede i retten, men hadde en telefonsamtale med dommeren i Oslo tingrett.

Begge barna er norske statsborgere

- Det har vært en meget vanskelig og omfattende prosess, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb, som har bistått moren til de kidnappede barna i vel to år.

Da den lille familien landet på Gardermoen sent fredag kveld ble de møtt av norsk politi. Siden har familien levd under norsk politibeskyttelse.

UD bekrefter
- Jeg kan bekrefte at barna i flere dager oppholdt seg på den norske residensen i Rabat, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i UD.
Dagbladet har forgjeves søkt Khalid Skah.

Han har de siste dagene kommet med en rekke beskyldninger i marokkanske medier mot norske myndigheter. Han har blant annet beskyldt ambassaden for å ha kidnappet barna.

- Det er korrekt at flere ansatte ved ambassaden i Rabat har blitt truet. Disse truslene er anmeldt til politiet i Marokko, sier Rikter i UD.

- Har UD brutt norsk lov?

- Etter vår oppfatning har norske myndigheter ikke gjort noe galt. Vi har hatt en løpende dialog med myndighetene i Marokko.

De to kidnappede barna skal etter forholdene ha det bra, men skal være sterkt preget av dramaet de har vært utsatt for.

- Vi reiser nå fra Oslo, for å forsøke å finne ro. Vi er redd for at Khalid Skah eller noen av hans venner skal forsøke å gjøre noe, sier Anne Cecilie Hopstock til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling