Øl, øl og mer øl...

Ølsmuglingen slår alle rekorder. Norske tollere mer enn tredoblet beslaget av øl de åtte første månedene i år sammenliknet med i fjor, fra 37000 liter til 120000 liter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

120000 liter øl tappet på flasker koster ca. 4,8 millioner kroner i utsalg i butikker i Oslo-området.

Tollere stopper nå hele trailere med øl på vei inn i Norge.

Ølbeslaget bare i august var på 53000 liter. Beslaget for første halvår i år var til sammenlikning på 57000 liter.

Bekymret

Tollerne og kriminalpolitiet er bekymret over utviklingen. Fortjenestene er enorme for de som slipper forbi tollerne, uten at det foreligger sikre tall. Ølsmugling i denne størrelsesordenen er nytt både for tollere og politi.

Det er imidlertid helt klart at avgiftsunndragelsene til staten er i mangemillionersklassen.

Politiet har mistanke om at deler av ølet finner veien til butikker her i landet, men at det også omsettes langs gamle spritsmuglerkanaler.

En meget erfaren spritsmugler sier til Dagbladet at han har drøyd med å sette i gang med sin gamle virksomhet i påvente av at metanolskrekken skulle slippe taket i Ola nordmann.

- Men det ser ikke ut til at metanolsakene har noen ende. Derfor har flere i bransjen sett seg om etter nye produkter, som øl, sier han.

Bekrefter

Både Tollvesenet og kriminalpolitiet bekrefter at det er metanolsakene som har skremt smuglere over fra ren sprit til brennevin og vin på flasker, men først og fremst øl.