OL-skandalen vokser

Korrupssjonsskandalen rundt OL-arrangøren i Salt Lake City vokser videre. Etter at Frank Joklic i går trakk seg som sjef for organisasjonskomiteen (SLOC), fortalte Utah-guvernør Mike Leavitt at søkerkomiteen skaffet kvinnelige ledsagere for enkelte IOK-medlemmer, og at disse ble betalt med komiteens kredittkort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hele greia gjør meg kvalm, sa Leavitt som skrøt av Joklics vilje til å ta ansvar for andres handlinger. Joklic var ikke leder av søkerkomiteen og hadde ingen befatning med «smøringen» av IOK-medlemmer.

Da han trakk seg, bekreftet Joklic at IOK-medlemmer fikk kontant-utbetalinger, og at en hadde puttet hele 70%nbsp;000 dollar (500 000 kroner) i lomma.

- Dette får hjertet mitt til å briste. Det er tydelig at dette ble gjort for å kjøpe venner for søknaden vår, sa Joklic. Også hans nestsjef Dave Johnson trakk seg fredag.

- Trekk deg

Juan Antonio Samaranch bør følge eksempelet til Joklic og Johnson og trekke seg som president i Den internasjonale olympiske komité (IOK), mener styremedlem Ken Bollack i SLOC. Han mener at også Samaranch bør ta ansvar for ukulturen i sin organisasjon.

- Bare dersom Samaranch trekker seg kan OL-bevegelsen legge skandalene bak seg og se framover, sier Bollack.

I uka som gikk ble det kjent at Samaranch mottok gaver fra Salt Lake Citys søkerkomité til en verdi langt over det som er tillatt for IOK-medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer