Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OL til Tromsø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fredag bestemte regjeringen at den ikke vil støtte en OL-søknad om å få arrangere vinter-OL i Tromsø i 2014. Det synes vi er leit. Også tidligere har vi på denne plass oppmuntret søkerkomiteen og byen Tromsø i arbeidet med OL-søknaden. Selvsagt er det slik at det er regjeringens jobb å sikre at det er et finansiell grunnlag på plass. Samtidig synes vi at regjeringen i stedet for bare å slå fast at dette ikke er solid nok, burde bidratt mer til å skape et økonomisk opplegg som ville kunne gjøre OL-planene mulige.
  • Mange vil hevde at vi ikke har råd til et nytt arrangement som koster rundt ti milliarder fordi vi har andre store oppgaver å løse. På samme måte som vi har råd til å bygge en ny Opera i Oslo, har vi råd til et slik arrangement uten at det må gå utover viktige velferdsoppgaver.
  • Vi har registrert at OL er et omstridt prosjekt også i Tromsø. Det var Lillehammer-OL også. Det er svært viktig at slike kritiske krefter blir hørt og tatt hensyn til. Erfaringene fra Lillehammer er at diskusjonene, debattene og kritikken fra naturvernhold og andre bidro til å gjøre OL bedre. Men det virker ikke som om det er disse kritiske argumentene som har påvirket regjeringen til å si nei. Her ser det ut til å være rene økonomiske argumenter som har gjort utslaget.
  • Opposisjonen på Stortinget ønsker å gjøre OL i Tromsø til en valgkampsak neste år. Senterpartiets leder slår til og med fast at en støtte til OL vil være en viktig forutsetning for å få til et regjeringssamarbeid med SV og Ap. Det er kanskje å gjøre OL-saken litt viktigere enn den er. Samtidig vil et så stort prosjekt være et nasjonalt løft, og ikke bare et anliggende for Tromsø. Derfor er det helt greit at den bringes inn i valgkampen.
  • Vi tror at et OL i Tromsø ville bli en fantastisk fest og et spektakulært OL. Og hvor ellers passer det bedre å arrangere et vinter-OL, enn nord for Polarsirkelen? Det ville hatt ringvirkninger for hele Nord-Norge og skapt aktivitet. Den tidligere IOC-presidentens varemerke var at han alltid avsluttet OL med å erklære at dette hadde vært «den beste olympiaden i historien». En slik merkelapp ville Nordlys-lekene i 2014 garantert leve opp til.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media