Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ola Borten Moe er klar for å fortsette

Ola Borten Moe vil gjerne fortsette som nestleder i Senterpartiet. Per Olaf Lundteigen krever at han trekker seg.

FORTSETTER GJERNE: Sp-nestleder Ola Borten Moe stiller til gjenvalg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORTSETTER GJERNE: Sp-nestleder Ola Borten Moe stiller til gjenvalg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSBERG (Dagbladet): Sp-leder Liv Signe Navarsete har varslet sin avgang, men vil ikke svare på hva hun mener skal skje med de to arveprinsene, nestlederne Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum. Den prosessen vil hun overlate til valgkomiteen når det når blir ekstraordinært landsmøte.

Ønsker å fortsette Selv sier Ola Borten Moe til VG at han ikke er lederkandidat. Men til Dagbladet sier han at han ikke gjør som Navarsete og varsler sin avgang - han vil gjerne fortsette som nestleder.

- Jeg ønsker å fortsette om partiet vil ha meg, sier han til Dagbladet.

- Han må trekke seg Flere sentrale Sp-ere Dagbladet har snakket med de siste dagene, mener at skal Liv Signe Navarsete gå, må også Ola Borten Moe gi seg. I dag sier Per Olaf Lundteigen det samme.

- Det holder ikke at han stiller sin plass til disposisjon, han må eksplisitt trekke seg. Ola er en del av konflikten og en del av det politiske problemet i Senterpartiet. Han forbindes ikke med et grønt Senterparti, sier Lundteigen til Dagbladet.

BACKER NAVARSETE: Sp-representant fra Buskerud, Per Olaf Lundteigen sier at Ola Borten Moe er en del av konflikten, og bør trekke seg. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet.
BACKER NAVARSETE: Sp-representant fra Buskerud, Per Olaf Lundteigen sier at Ola Borten Moe er en del av konflikten, og bør trekke seg. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet. Vis mer

Liv Signe Navarsetes råd er nå at det holdes et ekstraordinært landsmøte der en ny ledelse blir valgt. Navarsete kommer til å styre partiet inntil en ny ledelse er på plass, og hun fortsetter på Stortinget i fireårsperioden.