Ola Borten Moe knuser gårdsdrømmen

Et helt byggefelt, flere gårder og én barneskole får monstermaster forbi seg. Men lokal Sp-politiker beholder utsikten.

VURDERER Å FLYTTE IGJEN:  Trine Eide og Kristoffer Knapstad hadde gledet seg til å ta over gården på Knapstad. Men Sp-statsråd Ola Borten Moe vil flytte 420 KV-master ned fra fjellet og inntil gården. Nå vurderer de å flytte igjen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
VURDERER Å FLYTTE IGJEN: Trine Eide og Kristoffer Knapstad hadde gledet seg til å ta over gården på Knapstad. Men Sp-statsråd Ola Borten Moe vil flytte 420 KV-master ned fra fjellet og inntil gården. Nå vurderer de å flytte igjen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) FLORØ: Kristoffer Knapstad og Trine Eide hadde bestemt seg for å forlate storbyen for å ta over Kristoffers familiegård på Knapstad i Eikefjord i Flora kommune. De venter sitt første barn. Men nå er Ola Borten Moe er i ferd med å knuse drømmen.

I tolvte time endret olje- og energiministeren fra Senterpartiet et mastevedtak fra faginstansen NVE. Han vil sette opp 20 - 30 meter høye master og føre en 420 KV-kraftlinje rett ved flere gårder, et byggefelt og en barneskole. De berørte fortviler.

Vurderer å flytte - Vi hadde planer om å pusse opp gården og utvide drifta. Men nå er det vanskelig å bestemme seg for å bo her og ha barn som skal løpe og leke her og gå på skolen i Eikefjord. Livet er satt på vent. Vi må vurdere å flytte, sier Trine Eide.

- Det å bli felt i en uryddig prosess føles meget urettferdig. Det går inn på en at så mange mennesker blir overkjørt, sier Kristoffer Knapstad.

NVE ville legge mastene oppe i lia, i god avstand fra bebyggelsen. Men etter klage fra en grunneier med Sp-tilknytning, flyttet departementet traséen ned i bygda, og begrunnet dette med hensynet til utsikt, fugl og friluftsliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer