- Ola Borten Moe må gå av

Etter et par dager på oljemessa i Stavanger, er SU-leder Andreas Halse overbevist.

BOREKÅT: Olje- og energiminister Ola Borten Moe er tilsynelatende like lett å styre som et oljeflak, men både miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bråvekket ham fra drømmen om oljeboring nær Nordpolen. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix
BOREKÅT: Olje- og energiminister Ola Borten Moe er tilsynelatende like lett å styre som et oljeflak, men både miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bråvekket ham fra drømmen om oljeboring nær Nordpolen. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil råde Senterpartiet til å bytte ut Ola Borten Moe, sier Halse til Dagbladet.

Han er på vei tilbake til Oslo etter noen dager på det han karakteriserer som «et smøreopplegg for ungdomspolitikere» i regi av Oljeindustriens landsforening på oljemessa i Stavanger.

Han lot seg ikke overtale til å bifalle at norsk oljeindustri bør skru opp tempoet ytterligere.

Stanset av sjefen - I en tid der mange er bekymret for utviklingen i norsk økonomi og utviklingstempoet i norsk oljeindustri, ønsker oljeministeren bare å kjøre på. Han oppfører seg som en femåring i en godteributikk, som vil spise opp alt på en gang, og ikke spare noe til lørdagskvelden.

Kravet om Sp-statsrådens avgang, kommer etter utspillet onsdag, der Borten Moe åpnet for oljeboring langt mot nord:

- Det er ingen grunn til å stoppe nå. Norges grenser slutter nesten helt opp mot Nordpolen, sa han fra talerstolen på oljemessa.

Det fikk miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) til å se grønt:

- SV kan ikke sitte i en regjering som borer etter olje i Arktis. Det er ikke rødgrønn politikk, og blir heller ikke rødgrønn politikk, sa Solhjell til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer