Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-meldingen til Navarsete

Ola Borten Moe på vegne av alle som var på hytteturen: - Beklager

Ola Borten Moe kommer med beklagelse til Liv Signe Navarsete på Facebook.

BEKLAGER: Ola Borten Moe skriver på Facebook at han beklager til Navarsete på vegne av alle som var på hytteturen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BEKLAGER: Ola Borten Moe skriver på Facebook at han beklager til Navarsete på vegne av alle som var på hytteturen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterparti-representant Ola Borten Moe skriver i en innlegg på Facebook at det har vært krevende uker for partiet, Liv Signe Navarsete og alle som var med på hytteturen, der det ble sendt en sex-melding til Navarsete.

Han kommer med en beklagelse til Liv Signe Navarsete på vegne av alle som var på turen.

- På vegne av alle som var på tur, (eksklusive den som sendte meldingen, vedkommende skylder en egen beklagelse til Liv Signe Navarsete og andre) vil jeg gjerne komme med en oppriktig beklagelse ovenfor Liv Signe Navarsete. Ingen skal få en slik melding, skriver Borten Moe.

- IKKE MEG: Én av disse ti mennene sendte den grove sexmeldingen til Liv Signe Navarsete høsten 2016. Video: Ingrid Cogorno (NTB Scanpix / Shutterstock) Vis mer

Etterforsker ikke

Tidligere i dag ble det kjent at politiet i Vest politidistrikt ikke kommer til å etterforske sex-meldingen som Senterpartiet anmeldte for en uke siden. Årsakene er at det er over to år siden meldingen ble sendt, samt den store ressursbruken som vil gå med på etterforskningen.

Meldingen ble sendt en natt i 2016 fra en hyttetur i Åre i Sverige, der ti menn var samlet for helgen. Blant dem var Ola Borten Moe.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg. Han har forklart at han skal ha gått fra telefonen, og nekter for å ha noe med meldingen å gjøre.

Saken kom fram i offentligheten 11. april i år i Nationen, mer enn halvannet år etter at det skjedde.

- Tung tid

Borten Moe skriver videre på Facebook onsdag ettermiddag at han ikke har noe med meldingen å gjøre. Han skriver at det var «ikke en kollektiv handling» og at «det er ingen som dekker over for andre».

- Jeg har tvert imot bidratt med det jeg vet og tror til generalsekretær Knut M. Olsen. Alle spekulasjoner, beskyldninger og antakelser om noe annet har gitt ikke bare meg og de andre som var på tur, men også våre familier, en tung tid. Jeg håper vi sammen skal være i stand til å legge denne ulykksalige saken bak oss og få fokuset over på Senterpartiets politikk, skriver Borten Moe.

23. april ble det kjent at Borten Moe trakk seg midlertidig som nestleder for Senterpartiet. Han sa til Dagbladet den gang at han ønsket å tre til side fram til saken som meldingen til Navarsete har funnet sin løsning.

Sykmeldt

Liv Signe Navarsete har vært sykmeldt som følge av denne saken siden forrige onsdag. Hun fortalte for en uke siden at hun har hatt kvalme og svimmelhet som minner om da hun var syk i 2014.

- Jeg må derfor ta det med ro ei stund. Ingen dramatikk, men det har vært noen slitsomme uker, skrev Navarsete i en SMS til Dagbladet den gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media