Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senterpartiet

Ola Borten Moe trekker seg midlertidig som nestleder

- Er ikke en innrømmelse, sier partitoppen.

TREKKER SEG MIDLERITIDIG: Ola Borten Moe. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
TREKKER SEG MIDLERITIDIG: Ola Borten Moe. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ola Borten Moe trer midlertidig til side som nestleder i Senterpartiet.

Det bekreftet partitoppen overfor Dagbladet mandag ettermiddag.

- Dette handler om hvilke muligheter jeg har til å fylle tillitsvervet som nestleder i Sp. Per nå er det umulig og derfor har jeg i dag bestemt meg for å midlertidig tre til side fram til denne saken om meldingen til Navarsete har funnet sin løsning, sier partitoppen.

Borten Moe opplyser videre at han har varslet partiet om sin beslutning.

Han var en av ti personer som var på den mye omtalte hytteturen der noen sendte en grov melding til Liv Signe Navarsete.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum sier i en kommentar til Dagbladet at han mener partikollegaens avgjørelse er riktig.

- Jeg pratet med Borten Moe i ettermiddag, han orienterte meg da om sin beslutning. Jeg mener det er en riktig avgjørelse, sier han til Dagbladet.

- Ikke en innrømmelse

Alle nekter for å ha sendt meldingen, og partileder Trygve Slagsvold Vedum vil anmelde saken dersom ingen har meldt seg innen onsdag.

- Skal dette tolkes som en innrømmelse av at du sendte meldingen til Liv Signe Navarsete?

- Nei, det skal det absolutt ikke, svarer Borten Moe.

- Hvorfor var dette nødvendig?

- Fordi jeg er bekymret for at denne saken ikke skal få en løsning så lenge jeg sitter i partiledelsen. Nå håper jeg saken skal få en snarlig løsning, slik at Senterpartiet kan vende blikket framover igjen så raskt som mulig, sier han.

FORNUFTIG: Liv Signe Navarsete håper og tror partiet finner ut hvem som sendte den obsøne teksmeldingen til henne, slik at saken kan avsluttes. Hun sier det høres fornuftig ut at Ola Borten Moe trer til side som nestleder til saken er oppklart.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORNUFTIG: Liv Signe Navarsete håper og tror partiet finner ut hvem som sendte den obsøne teksmeldingen til henne, slik at saken kan avsluttes. Hun sier det høres fornuftig ut at Ola Borten Moe trer til side som nestleder til saken er oppklart.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Fornuftig av Ola

- Det er Ola Borten Moe som selv må vurdere situasjonen.. Men hvis han sier at han ikke kan fungere i rollen så lenge denne saken pågår, høres det jo fornuftig ut. Om dette gjør det lettere å oppklare saken, gjenstår å se, sier Liv Signe Navarsete, som fikk den skandaløse tekstmeldingen som nå har blitt en krisesak i Senterpartiet.

Navarsete er i disse dager på reise med utenriks- og forsvarskomiteen, og var på skytetrening i Polen da hun fikk meldingen om at Borten Moe har valgt å trekke seg midlertidig som nestleder.

- Jeg har nå vært i Tyskland og Polen noen dager, og fått litt avstand til saken. Det har vært godt. Jeg har aldri ønsket den, og det har ikke vært noe kjekt å stå i dette. Men nå er saken ikke i mine hender lenger. Jeg har tillit til at partiledelsen og sentralstyret håndtere saken på en god måte, sier Navarsete.

Lovet anmeldelse

Lørdag kveld gikk Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum hardt ut med en klar advarsel til den eller de som for to år siden sendte en grov sexmelding til Liv Signe Navarsete: Hvis du ikke står fram innen onsdag, så blir saken politianmeldt.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg. Han var på en hyttetur med ti mann, inkludert Ola Borten Moe, da meldingen ble sendt.

(Dagbladet oppdaterer saken)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media